Bojko nakon Hrvaca: Ne može bolje; pobijedili smo, ali i sačuvali kadar za nedjelju i Ždralove!

Miroslav Bojko FOTO: Sportalo.hr

Vukovarci su bez ogrebotine prošli Hrvace i stigli nadomak priželjkivanom odredištu, plasmanu u Prvu nogometnu ligu. Nakon sterilnih 0:0 u prvom dijelu, Vukovar 1991 je u nastavku dodao gas, pridonio je tome svakako i ulazak terceta Josip Barišić-Jakov Biljan-Zvonimir Filipović. Domaći nametnuti ritam nisu mogli pratiti, Barišić i Robin Gonzalez su pogocima presudili pobjednika; Hrvace – Vukovar 1991 0:2!

– Nije moglo ispasti bolje; pobijedili smo, što je najvažnije, a i sačuvali smo kadar za nedjelju kada nas u Bjelovaru očekuje finalni sraz ovih kvalifikacija protiv Mladosti iz Ždralova. Imali smo čak sedmoricu igrača kojima je prijetio eliminirajući žuti karton, no nitko od njih nije ga „zaradio” – kaže trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko.

Bojkova momčad do zadnjega se kola sa Zrinskim iz Jurjevca „tukla” za naslov prvaka, pa 51-godišnji vinkovački trener nije imao mogućnost „(o)čistiti” kadar od kartona, poput nekih kolega iz konkurentskih klubova koji su nastup u kvalifikacijama osigurali mnogo prije zadnjega kola pa si su si taj luksuz mogli priuštiti bez ikakvog rizika za krajnji plasman. Pravilnik bi svakako trebalo barem preispitati, ako ne i promijeniti, pa za neke sljedeće kvalifikacijske cikluse u njih uglaviti stavku o brisanju žutih kartona iz osnovnog dijela sezone, što se doima pravednije i poštenije od aktualnog stanja stvari.

Inače, u vukovarskom taboru osim zadovoljstva rezultatskim ostvarenjem, izražavaju i riječi (za)hvale domaćinu u Hrvacama koji je pokazao naglašeni senzibilitet prema Vukovaru. Ne samo stoga što se sa službenog razglasa uoči utakmice i tijekom predaha između dva poluvremena razlijevala pjesma o gradu heroju… A pripadajuća zahvala za gostoprimstvo ide i na adresu sportskih prijatelja iz Dugopolja koji su Bojkovoj družini ustupili teren za trening uoči utakmice u Hrvacama, ali i bogovsku večeru nakon nje.

– To je sve sada iza nas, moramo se okrenuti sljedećoj nedjelji. Prošle nedjelje bio sam u Bjelovaru gdje sam uživo motrio utakmicu Mladost – Grobničan. Vidio sam tom prigodom odličnu prednju liniju momčadi iz Ždralova predvođenu našim Barabanom. Okomiti su, konkretni, opasni. Vidio sam i to da su u završnici pali, pa umalo kompromitirali sigurnih 2:0. Čeka nas u svakom slučaju težak posao. Mladost je u stanovitoj prednost domaćeg terena, no to ne mora biti presudno, a vjerujem da i neće, budući da smo na strani dobili sve ključne utakmice; i onu u zadnjem kolu u Jurjevcu koja je odlučivala o prvaku, i jučerašnju u Hrvacama. Možemo i ovu, a vjerujem da i hoćemo – zaključio je Bojko.