Bojko odbio Cibaliju: Nije realno, s Vukovarom 1991 imam i ugovor, i dogovor!

I dok se Cibalijina svlačionica priprema za sutrašnju utakmicu 1/16 završnice Kupa Hrvatske protiv BSK-a u Bijelom Brdu, „na katu” traje grozničava potraga za novim trenerom. Prvi izbor, nije više tajna, bio je Miroslav Bojko na kojeg su svi relevantni klupski čimbenici odigrali žestoki presing. Ali…

– Druga liga me generalno ne zanima, iako Cibalia me uvijek zanima, u bilo kojoj ligi. Međutim, nije realno. Imam ugovor s Vukovarom 1991, to je jedini razlog zbog kojeg sam odbio Cibaliju. A imam i dogovor s čelnicima vukovarskog kluba, što je jednako važno kao i ugovor ako čovjek drži do nekih životnih stavova – rekao nam je Bojko.

Informacije o tome tko bi mogao naslijediti Petra Tomića za kormilom nebeskoplavog broda poderanog trupa cure na kapaljku. Ipak, odnekud se u eter probila informacija da bi „taj” mogao biti Darko Jozinović, bivši nogometaš Cibalije, Hajduka, njemačkog Karlsruhea…, koji se kao trener (iz)gradio u Rudešu, Sesvetama te u školi nogometa Al-Hilala, najpoznatijeg kluba Saudijske Arabije.

Spominje se (još uvijek) i Danijel Pranjić, zanimljiv stoga što bi radio potpuno besplatno (što u aktualnoj situaciji nije zanemarivo), a ujedno je gladan uspjeha na početku trenerske karijere, pa se opravdano smatra kako se ovaj bivši Vatreni u Vinkovcima ne bi štedio ni u kojem smislu. Samir Toplak također je na popisu želja, barem ako je suditi po kuloarima. O Miletu Petkoviću da se i ne govori, tribine redovito zazivaju njegovo ime u kriznim situacijama. Ima i onih koji su uvjereni kako ni Stanko Mršić nije „za rezalište”; pogotovo kad obuče onaj svoj sretni pulover, tada ne zna izgubiti… A to Cibaliji treba; jedna fina pozitivna serija za koju je ova momčad – u kojoj je prvoligaškog, pa i internacionalnog, iskustva kao možda ni u jednoj iz aktualnog drugoligaškog saziva! – apsolutno spremna.