Bojko smijenjen zbog loših rezultata nakon osam pobjeda i tri remija u zadnjih 11 utakmica!?

Miroslav Bojko od večeras više nije svjetski trenerski raritet! Naime, po prvi put suočio se s činjenicom da je – dobio otkaz…

– U ovih 11 godina samostalne trenerske karijere uvijek sam odlazio samovoljno; dvaput iz Cibalije i iz Dugopolja. Osjećaj? Lošije bih se osjećao da sam dobio otkaz nakon četiri poraza, nego nakon osam pobjeda i tri remija u zadnjih 11 službenih utakmica – kaže Bojko.

Kako je otkaz obrazložen?

– Klub je izrazio nezadovoljstvo rezultatima i vrlo brzo smo dogovorili raskid suradnje. Iznenađen? Nisam. Trener uvijek mora biti spreman na ovakve stvari.

Kada pogleda u retrovizor…

– …vidim tri izuzetno uspješne godine u kojima smo uznapredovali dva ranga. Klub sam preuzeo na 4. mjestu 3. HNL Istok s 11 bodova manje od lidera Marsonije. I sedam bodova manje od Belišća s kojim smo na kraju sezone bili izjednačeni uz lošiji međusobni omjer zbog čega su oni otišli u dodatne kvalifikacije. Sljedeće sezone osvojili smo ligu, pa kroz dvije runde kvalifikacija, preko Hrvaca i Mladosti iz Ždralova, ušli u Prvu nogometnu ligu u kojoj smo prošle sezone bili službeno drugi, no uz najviše osvojenih bodova na terenu (Rudeš je jedan trobod upisao za “zelenim stolom”, op. a.). Nakon 11 ovosezonskih kola zauzimamo treće mjesto s dva boda manje od Šibenika i Zrinskog Osječkog 1664. I plasiran je u osminu finala Kupa Hrvatske.

Toliko o rezultatima. U novinarski notes Bojko je izdiktirao i ovo:

– Želio bih zahvaliti svim članovima stručnog stožera, kao i igračima i klupskom čelništvu, na suradnji u protekle tri godine. Sretno dalje u borbi za naslov prvaka!

Bojko je na klupi Vukovara 1991 odradio 101 prvenstvenu utakmicu, uz učinak od 69 pobjeda, 24 remija i osam poraza. Od moguća 303 boda Vukovar 1991 je pod Bojkovim vodstvom osvojio njih 231! Što otkriva 76,24%-tni učinak 52-godišnjeg vinkovačkog trenera koji je unatoč impresivnim brojevima od ovoga ponedjeljka na burzi rada. 

– Do Nove godine ću predahnuti, osim ako se ne pojavi kakva “nemoralna” ponuda. I to u prvom redu u kontekstu ranga natjecanja, a ne izdašnosti ugovora – zaključio je Bojko.