Bojko uoči raspleta borbe za prvaka 3. HNL Istok: Ne smijemo zaboraviti na Čepin osluškujući što se događa u Bukovlju…

Sutra će se možda rasplesti borba za prvaka Treće HNL Istok. Iako u Vukovaru priželjkuju da – neće! Naime, dva kola prije kraja Vukovar 1991 za vodećim Belišćem zaostaje dva boda. Ove nedjelje Vukovarci dočekuju Čepin, a Belišćani gostuju u Bukovlju kod Slavonca.

– Belišću je sutra dovoljan i bod, pod pretpostavkom da u zadnjem kolu na domaćem terenu neće propustiti pobjedom nad Kutjevom proslaviti naslov – kaže Miroslav Bojko koji na klupi vukovarskog trećeligaša radi fantastičan posao ovoga proljeća; 12 pobjeda i tri remija u 15 nastupa, to je učinak Vukovara 1991 u drugom dijelu prvenstva!

Uz gotovo nestvaran podatak o samo dva pogotka primljena u proljetnih 15 utakmica. Ništa manje fascinantan nije niti niz od jedanaest uzastopnih pobjeda, od toga osam bez primljenog pogotka, kao ni podatak da je vratar i kapetan Ivan Marijanović posljednji put loptu iz mreže vadio 24. travnja u domaćem ogledu 24. kola protiv Đakovo-Croatije (pobjeda 2:1) kada ga je matirao Lovro Pedić. Nakon toga, sljedećih 780 minuta Marijanovićeva mreža je nedirnuta! Bojko i njegovi iz proljetne dionice iscijedili su maksimum; nije, naime, realno da su dobili svih 15 proljetnih utakmica. I ova statistika pomalo je nadrealna…

– Čepin? Stižu nam rasterećeni, ali sigurno motivirani. Praktički nemaju što izgubiti, a mogu se prometnuti u momčad o kojoj će se pričati da je prekinula naš niz i riješila pitanje prvaka. Stoga, moramo biti maksimalno oprezni i angažirani čak i malo preko toga – dodaje Bojko.

Jednim uhom u Vukovaru će sigurno osluškivati što se događa u Bukovlju. I stiskati palčeve na obje ruke da Slavonac iznenadi i – pobijedi Belišćane.

– Slavonac prije svega igra za sebe; pobjeda mu jamči ostanak u ligi. Sve manje od toga donosi mu nemir u zadnjem kolu. Ostvare li Bukovljani sutra pobjedu, učinit će i nama golemu uslugu – dodaje Bojko podsjećajući kako Belišćani imaju bolji međusobni omjer u odnosu na njegovu momčad pa će u slučaju bodovne izjednačenosti na kraju sezone naslov prvaka aterirati u Belišće.

– Na neke stvari, nažalost, ne možemo utjecati. Pritom mislim na ishod utakmice u Bukovlju. Ondje će se dogoditi što će se dogoditi, a mi ne smijemo načiniti kardinalnu pogrešku pa zaboraviti na Čepin osluškujući zbivanja u Bukovlju – poručuje na kraju Bojko čija momčad u zadnjem kolu mora još u Ivankovo k Bedemu.