Bojkov prvi posrtaj na klupi Vukovara 1991: Čestitke Bogdanovčanima, nisu nam ništa ukrali!

FOTO: db

Danas svi igraju nogomet! Već izlizanu sintagmu na svojoj koži je osjetio i Miroslav Bojko koji je sa svojim Vukovarom 1991 jučer u Bogdanovcima u polufinalu Kupa NS Vukovar progutao prvu gorku pilulu otkako je prošle zime sjeo na klupu VU-trećeligaša. Nakon 0:0 u osnovnih 90 minuta i nešto nadoknade Bojkovi su lošije ciljali s „kreča” od nepogrešivih nogometaša domaćeg županijskog prvoligaša koji su od osam pogodili – osam!

– Kompletna odgovornost za ispadanje je moja. I to iz dva razloga; prvo, na vrhuncu smo priprema, u posljednjem mikrociklusu, i nisam htio trenažni proces prilagoditi utakmici u Bogdanovcima. Drugo, poštedio sam napora baš sve igrače koji su imali bilo kakvih zdravstvenih problemčića, tako da smo na utakmicu došli s 11 prvotimaca i pet juniora. Moja procjena je bila da smo i u takvom stanju spremni za prolazak u subotnji finale protiv Vuteks-Sloge. Taj moj stav nema baš nikakve veze s podcjanjivanjem Bogdanovaca, nego s našim visoko postavljenim ciljevima u novoj sezoni – kaže Bojko koji je na domaću Croatiju krenuo u „šarenom” sastavu.

No, kad je vidio da je vrag odnio šalu i da Bogdanovčani naprosto odbijaju predaju, u nastavku je aktivirao pet snažnih aduta s klupe (Gonzalez, Jara, Aleksić, Pavilić i Ljaljić). Nije pomoglo, županijski prvoligaš odolio je svim iskušenjima i u lutriji dodatnih jedanaesteraca spustio rampu favoriziranom Vukovaru 1991.

– Poništena su nam tri pogotka u drugom poluvremenu. Posebno je bizaran bio onaj treći; lopta ulazi u prazna vrata, a Ljaljić, željan valjda bildanja osobne statistike, s gol-crte potvrđuje pogodak. Sve bi bilo OK da nije bio u zaleđu… Ništa, idemo dalje.

Ne možemo ne (pri)upitati; koja je u konačnici prava istina o Vukovaru 1991; onaj nedavni viteški boj protiv Cibalije (0:1) ili ova crna srijeda u Bogdanovcima?

– U svakom slučaju, utakmica protiv Cibalije. Ovaj posrtaj nije nimalo ugodan, ali neće nas uzdrmati, a pogotovo nam neće revidirati ambicije u novoj sezoni. Nije nam cilj osvojiti Treću HNL Istok, nego ući u Drugu HNL. Odnosno cilj nam je u sljedećih deset mjeseci dovesti momčad do razine da u drugoligaškim kvalifikacijama bude favorit. Da ne zaboravim; čestitke Bogdanovčanima na zasluženom ulasku u finale Kup NS Vukovar, nisu jučer nikome ništa ukrali. Želim im mnogo sreće u subotnjem finalu – zaključio je Bojko.