Bolt: Cijena vožnje romobilom u Vinkovcima jednaka je kao u svim gradovima u Hrvatskoj

Cijena usluge korištenja Boltovih romobila u Vinkovcima prošloga ponedjeljka su poskupjele sa 75 lipa na 1,10 kuna po minuti što je izazvalo brojne polemike među Vinkovčanima. Ono što je sigurno jest sljedeće; poskupljenje je vezano uz završetak razdoblja promotivne cijene, odnosno nema baš nikakve veze s romobilom koji je skupina razuzdanih tinejdžera nedavno bacila u Bosut, a bilo je i takvih teorija.

Kao što je bilo je i smijeha na odgovor našem sugrađaninu (podaci poznati redakciji) koji se obratio Boltovoj korisničkoj službi s upitom o nenajavljenom poskupljenju. Dežurni agent je, podsjećamo, između ostalog natipkao:

Uvjeravamo Vas da je povećanje cijene u zajedničkom interesu kako bi Vam mogli pružiti još veću kvalitetu usluge.”

A na naš upit o tome kolike su jedinične cijene u ostalim hrvatskim gradovima (Osijek, Rijeka, Varaždin…) u kojima je dostupna ova usluga, Bolt je – uz pripadajuću zahvalu na iskazanom interesu – odgovorio:

Jedinične cijene vožnje u svim gradovima u Hrvatskoj u ovome trenutku, izuzev Čakovca čije je pokretanje 20. svibnja (i koji će imati promotivni period od mjesec dana kao i Vinkovci), iznose 1,1 HRK po minuti vožnje uz besplatno otključavanje. S obzirom na to da su Vinkovci prvi grad u Hrvatskoj koji je pokrenut s posljednjom, najrazvijenijom generacijom romobila (Bolt 4+) u čiji su kontinuirani razvoj uložena značajna sredstva, a dodatno je u posljednjih nekoliko mjeseci uvedeno osiguranje za sve korisnike te su implementirane razne sigurnosne značajke, povećanje cijene na trenutnu bilo je neminovno kako bismo mogli održavati razinu kvalitete usluge.

Ono u čemu smo u Boltu iznimno ponosni, to je da (ne samo u Hrvatskoj) imamo uvjerljivo najpristupačnije usluge mikromobilnosti u odnosu na konkurenciju. Svi naši romobili imaju besplatno otključavanje, što nije svugdje slučaj.”

Za Bolt smo imali i pitanje broj 2; zanima nas jeste li kao tvrtka poduzeli pravne korake (i ako jeste, koje točno?) prema osobama koje su prije nekoliko tjedana jedan romobil u Vinkovcima bacili u Bosut te se pritom i snimale prilikom počinjenja tog nedjela? Evo (diplomatskog) odgovora:

Što se tiče pravnih koraka poduzetih prema mladićima koji su bacili romobil u Bosut, mi smo kao tvrtka poduzeli sve pravne mjere da se takav slučaj više ne ponovi.”

Eto, sve jasno.