Bomba iz ceranskog Školskog vrta; Vlatko Šimunac novi centarfor NK Tomislav!

Tomislav iz Cerne, novi član MŽNL Osijek-Vinkovci, u smiraj prijelaznog roka značajno je osnažio svoje redove; u Školski vrt stigao je Vlatko Šimunac! Bivši napadač Cibalije, Dugopolja, Vinogradara, Zadra, Rudara iz Velenja i Solina vratio se na mjesto na kojem je načinio prve nogometne korake.

– Iskreno, nisam više kanio igrati nogomet, proljetnu polusezonu propustio sam zbog problema s koljenima. Međutim, situacija s koljenima se smirila, volja se vratila, a iz Tomislava su bili uporni. Ajde, ajde, ajde, ajde i… Ajde!

Posljednji službeni nastup imao je u dresu Solina u kojem je odradio jesenski dio prošle natjecateljske sezone. Dugo je i izvan trenažnog procesa, nekoliko mjeseci. Ipak, prevladava uvjerenje kako će, kad uhvati pravi ritam, biti pravo pojačanje za NK Tomislav u kojem od ove sezone neće biti njegova brata Tomislava koji je odlučio zaključiti karijeru.

– Malo mi je žao što nećemo odigrati poneku utakmicu zajedno.

Tko zna, čelnici Tomislava sjajni su i uporni pregovarači, možda i njega nagovore pa se predomisli?

– Ne, nažalost, nema šanse. Imao je nedavno određenih zdravstvenih problema koji su ga definitivno udaljili s travnjaka.

Šimunac je registriran za Tomislav s pravom nastupa već sutra protiv Slavonca u Komletincima, no…

– Nisam odradio nijedan trening s ekipom, ne mogu na teren, bio bih strano tijelo.

U NK Tomislav, koji je bio početna postaja njegove karijere, od Vlatka, znanog i kao Šimba, imaju velika očekivanja. Sukladna, uostalom, reputaciji igrača prvoligaškog kalibra koji je pristigao u redove četvrtoligaša.

– To mi je potpuno jasno, vjerujem da neću razočarati. Jasno je i to da ću neko vrijeme hvatati ritam, imajući u vidu višemjesečnu stanku, ali u međuvremenu mogu ponuditi nešto i na svježinu. Tomislav mi se čini skroz OK, bit ćemo nezgodni svakome. Pokazala je to i prva utakmica u kojoj smo pobijedili Grabovac koji je prema najavama prvi favorit prvenstva – zaključio je Šimunac.