BOMBA IZ GENSCHEROVE Zoran Tomić od 1. kolovoza više nije sportski direktor Cibalije!

Zoran Tomić od prvoga kolovoškoga dana prestaje biti sportski direktor vinkovačke Cibalije! Vijest je to koja nas je poprilično zatekla, pa i zaprepastila! Kako, zašto?

– Istina je da sam se s 1. kolovoza s većinskim vlasnikom sporazumio oko prestanka mog angažmana u klubu. Razlog je taj što sam de facto završio poslove koje smatram ključnima za funkcioniranje kluba i zbog kojih sam i angažiran – kaže Tomić, pa kreće sa specifikacijom:

– Prva momčad je nakon mnogo godina kompletirana već pri prvom okupljanju, što je očit dokaz ozbiljnosti. U tom procesu nisam se štedio ni u jednom smislu. Pritom uopće nije nevažno ni to što je i trener Radotić izrazio zadovoljstvo strukturom i kvalitetom momčadi. K tome, izabran je mlad i moderan stručni stožer s čijim radom smo u ovih 20-ak dana izuzetno zadovoljni. Nadalje, osobno sam se potrudio, a pritom aktivirao i vlastite financijske resurse, kako bi pomoćni i glavni teren bili dovedeni na razinu Cibalijinog ugleda. Pritom naglašavam i nemjerljiv doprinos Marijana Matijevića, Mileta Perića i ostalih momaka iz tehničke službe.

Tomić navodi i ovo:

– Zajedno s voditeljem klupske škole nogometa Goranom Meštrovićem načinjen je ogroman pomak u funkcioniranju tog krucijalnog segmenta. Neke naše najtalentiranije igrače vezali smo ugovorima. Naša škola ima potencijal, među onima koji nadolaze i o kojima će se čuti štošta dobroga je i junior David Bosak koji je već u prvim seniorskim utakmicama pokazao kvalitetu i zrelost. Da ste samo vidjeli kako je rutinski i rutinerski pozabijao one penale u Ruščici! On bi trebao biti projekt kluba, sve ukazuje na to da će biti izvanserijski igrač.

Odskora bivši sportski direktor radio je i na procesu „što vinkovačkije Cibalije”, a u tom kontekstu treba naglasiti i povratak u klub Dejana Pavličića, bivšega kapetana kojega desetljeća i pol nije bilo ni blizu nebeskoplavim odajama.

– Važno mi je naglasiti kako sam u svim sportskim odlukama, kojih je u protekla dva mjeseca bilo doista mnogo, imao maksimalnu podršku predsjednice Dee Lasić, s tim da smo u tom zajedničkom djelovanju imali potpunu autonomiju koju su nam omogućili članovi Nadzornog odbora i većinski vlasnik.

Ima još nešto što ZT smatra važnim za kazati, a odnosi se na financijski aspekt priče:

– Prihvatio sam prijedlog Grada Vinkovaca o dokapitalizaciji kluba što podrazumijeva smanjivanje klupskog duga na način da klupskim vjerovnicima, među kojima sam i ja, prestaje potraživanje prema klubu koje se, pak, pretvara u ulog. A dokapitalizacijom, u kojoj će sudjelovati i većinski vlasnik, klub će dobiti financijsku injekciju za normalnije poslovanje.

Prevedeno, nema straha od toga da će Zoran Tomić aktivirati svoje potraživanje prema HNK Cibalia, jer u skorom budućem vremenu ono neće – ni postojati.

– A neće se povećati ni broj dionica koje su u mom vlasništvu, odnosno ostajem na dosadašnjih 25 posto. Smatram da vinkovačka javnost to mora znati.

Ako će dužnost Cibalijinog sportskog direktora 2. kolovoza postati Tomićeva prošlost, možemo li doznati što mu donosi budućnost?

– Prije angažmana u Cibaliji imao sam dogovoren trenerski posao u jednom slovenskom drugoligašu, a prije 15-ak dana odbio sam ponudu petrinjske Mladosti. Ali, to ne znači da nakon 1. kolovoza neću prihvatiti neku novu ponudu za trenerskim angažmanom. Trenerskom zovu ne mogu odoljeti, shvatio sam da još uvijek nisam spreman za uredski posao iz kojeg sam glavom bez obzira pobjegao prije deset godina.