Bombončić od kompleksa – uskoro rekonstrukcija SRC „Gatina” Stari Jankovci; Cijena? Oko milijun eura!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je donijela pozitivnu Odluku administrativne kontrole o financiranju projekta Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra „Gatina” u iznosu od 7.254.707,19 kuna uz napomenu da su posrijedi sredstva iz blagajne Europske unije!

Nakon prijave na Natječaj za provedbu Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – ulaganja u sektor tržnica, sektor društvenih domova/kulturnih centara i sportskih građevina, sektor vatrogasnih domova i sektor dječjih vrtića iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., ocijenjeno je da Općina Stari Jankovci ispunjava uvjete propisane Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

– Sportsko-rekreacijski centar „Gatina“ mještanima će omogućiti brojne nove sadržaje te sportsku infrastrukturu u našoj općini podići na mnogo višu razinu. Radujemo se realizaciji ovoga projekta i jedva čekamo dan kada će naši mještani moći uživati u vlastitom sportsko-rekreacijskom centrurekao je načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, uz napomenu da je ovo već šesti odobreni općinski projekt u aktualnoj godini, ali i uz zahvalu svima koji su sudjelovali u pripremi ovoga projekta (Ured za međunarodnu suradnju TINTL).

Radovi na rekonstrukciji SRC „Gatina”, procjenjuje se, trebali bi započeti ovoga ljeta, a zgotovljeni do kraja 2023. godine.