Bosančić: Da, dr. Tuđman je najveći Hrvat 20. stoljeća! Ali i u hrvatskoj povijesti zauzima prvo mjesto…

Povodom obilježavanje 100. godišnjice rođenja dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci polaganjem vijenca i upaljenim svijeća, podno biste podignute njemu u čast u ulici Hansa Dietricha Genschera, odalo je počast prvom hrvatskom predsjedniku i prvom predsjedniku HDZ-a.

– Dr. Franjo Tuđman je imao viziju i želju, ali i znanje da povede hrvatski narod u slobodu. Mislim da se danas, kada ga se prisjećamo na njegov rođendan, moramo prisjetiti i svih onih teških trenutaka s početka 90-ih kada je on znao kako i u kojem smjeru voditi Hrvatsku – naglasio je predsjednik GO HDZ-a Ivan Bosančić.

S ovog vremenskog odmaka, smatra Bosančić, „jasno se može vidjeti koliko su Tuđmanove odluke iz teških vremena stvaranja Hrvatske bile velike, državničke i važne za hrvatski narod”.

– Smatram da se prvog hrvatskog predsjednika moramo sjetiti ne samo na njegov rođendan ili godišnjicu smrti, nego svaki dan promisliti o tome koliko je njemu bilo teško i koliko je trebalo imati znanja, ali isto tako i hrabrosti, u donošenju tih odluka s kojima možemo povući paralelu i dati priliku da i odluke koje donosimo danas budu usmjerene u tom smjeru, na korist hrvatskom narodu, na korist našoj državi – dodao je Bosančić smatrajući dr. Franju Tuđmana najvećim Hrvatom u 20. stoljeću.

– Svakako, ali i u hrvatskoj povijesti zauzima prvo mjesto, zajedno s još nekoliko Hrvata. Ponavljam, imati viziju, snagu i hrabrost povesti hrvatski narod u slobodu može samo istinski velikan, kakav je bio dr. Franjo Tuđman – zaključio je Bosančić.