Bosančić: Genscherovu obnavljamo u skladu sa željama njezinih stanara

Gradonačelnik Ivan Bosančić prekinuo je mini-godišnji odmor kako bi se osobno i na mjestu događaja uvjerio u napredovanje radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Genscherovoj ulici. Ondje je danas asfaltirano 400 metara pješačke staze…

– S proljećem su krenuli i radovi, vjerujem da su građani zadovoljni, jer počinje sanacija svega onoga što smo zimus raskopali. Prema kraju godine k tome da sve dovedemo u stanje kako i treba izgledati.

Na dnevnom redu je Genscherova…

– Riječ je o jednoj od glavnih vinkovačkih ulica u kojoj dugo nije bila obnovljena pješačka staza, ali generalno idemo s uređenjem cijele ulice. Posađen je i novi drvored, ulica će biti uređena u skladu s onim što su i njezini stanari zatražili na javnoj tribini na kojoj su se potužili na staro drveće koje im je došlo ispod kuća i koje im je donijelo puno problema. Vjerujem da će Genscherova poprimiti odličan izgled kada se novo drveće razlista, kada se zgotovi nova staza, a nakon toga i cesta.

Kad smo već kod drvoreda; zasađeni kuglasti likvidambar izazvao je brojne polemike kod sugrađana… Zašto je izbor pao baš na to drvo egzotičnog izgleda?

– Struka je tako predložila. Naime, naš komunalni odjel se konzultirao s Hrvatskim šumama čiji su stručnjaci ovo drvo označili kao primjerenim rješenjem. Morate znati da mnogo ljudi ima problem s alergijama, s različitim problemima koje drveće donosi unutar grada, pa onda tražimo rješenje koje će izazvati najmanje problema kod naših sugrađana. Kuglasti likvidambar je drvo je lijepa biljka koja će ispuniti funkciju hlada, a konačnici neće biti alergeno.

Bosančić je dodao kako je za asfaltiranje 400-metarske dionice u Genscherovoj ulici, ali i dodatno uređenje spomenute mikrolokacije, iz gradske blagajne izdvojeno oko pola milijuna kuna, a najavio je i neke nadolazeće komunalno-infrastrukturne zahvate:

– Nastavljamo s Genscherovom od kružnoga toka do mosta gdje ćemo mijenjati još jedan dio komunalne infrastrukture, a potom slijedi uređenje nereda napravljenog tijekom prošle zime u Novom Selu, Slaviji, nešto još u Mirkovcima, pa se onda ponovno vraćamo na prostor središta grada gdje ćemo raditi određene pješačke staze – poentirao je Bosančić.