Bosančić: Hrabrost dvanaestorice redarstvenika ostat će zauvijek putokaz novim generacijama!

Dužnu počast dvanaestorici hrvatskih redarstvenika koji su tragično skončali svoje mlade živote prije točno 31 godine u Borovu Selu odalo je danas i izaslanstvo Grada Vinkovaca predvođeno gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

– Danas smo obilježili godišnjicu stradanja hrvatskih heroja u Borovu Selu. Sjećanje na našu prošlost, na one koji su utkali svoje živote u stvaranje slobode, važan je dio naše sadašnjosti i budućnosti – rekao je Bosančić prigodom paljenja svijeća podno murala oslikanog u vinkovačkoj Zvonimirovoj ulici u spomen na dvanaestoricu hrvatskih heroja koji su tim putem prije točno 32 godinu krenuli na put u – vječnost.

– Njihovu žrtvu ne smijemo i nećemo zaboraviti, a njihova hrabrost ostat će zauvijek putokaz novim generacijama. Neka im je vječna slava i hvala – dodao je Bosančić.

Izaslanstvo Grada Vinkovaca sudjelovala je i na komemorativnom skupu u Borovu Selu, a vinkovački gradonačelnik svečano je otvorio utrku „12 kilometara za 12 redarstvenika” koja je danas održana u Vinkovcima.