Bosančić i Mladi protiv gladi potpisali sporazum o partnerstvu na projektu

Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja” naziv je projekta vrijednog 350.000 kuna i financiranog iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske. Udruga Mladi protiv gladi je nositelj projekta koji je pripremila Agencija za investicije i razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, a traje 18 mjeseci. Partneri na projektu su, pak, Grad Vinkovci, udruga Društvo naša djeca Vinkovci te udruga Klupko.

– Neke osnovne aktivnosti projekta su edukacija za volonterski menadžment, psihosocijalna podrška našim korisnicima, ali i općenito podrška zajednici u ovoj krizi u kojoj smo se našli. Pomoći ćemo u svemu što je potrebno vezano za mentalno zdravlje – pojasnila je Jelena Božić, predsjednica udruge Mladi protiv gladi uz poziv zainteresiranima da se jave, sve informacije dostupne su na web stranici udruge.

– Riječ je o projektu koji se odnosi na jačanje kapaciteta za rješavanje problema i potreba u lokalnoj zajednici kroz edukacije i radionice, poticanje dijaloga i jačanjem civilno-javnog partnerstva te podizanjem javne svijesti. Sve s ciljem povećanja razine kvalitete života pružanjem inovativnih socijalnih usluga ugroženim i socijalno isključenim osobama – dodatno je pojasnio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.