Bosančić o Cibaliji: Razgovor s potencijalnim investitorom bio je obećavajuć, ali pušem i na hladno

Kuc-kuc-kuc… Potencijalni investitor pokucao je sinoć na vrata Genscherove 10b, o čemu smo već izvijestili. Vlasnik poslovne grupacije Team One Invest Consulting Group Ltd. Eduard Brunner poslao je u Vinkovce svog izaslanika koji je sjeo nasuprot čelnim ljudima kluba i Grada Vinkovaca u čijem je, uostalom, Cibalia većinskom vlasništvu.

– Da, održali smo vrlo obećavajući inicijalni sastanak zatražen od strane potencijalnog investitora koji je iskazao interes za otkup dionica koje Grad Vinkovci ima u svom vlasništvu (riječ je o 55,97% dionica, op. a.) – izvijestio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je razgovor s predstavnikom dotične poslovne grupacije ocijenio konstruktivnim.

Predstavnik potencijalnog investitora djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru, koje je definirano od strane Gradskoga vijeća Vinkovaca.

Što to točno podrazumijeva?

– Natječaj za prodaju dionica u vlasništvu Grada Vinkovaca koji ćemo raspisati u najkraćem mogućem roku, odnosno u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koje ću izvijestiti o iskazanom interesu koji se pojavio, a svakako ćemo o tome raspravljati i na prvoj sjednici Gradskoga vijeća. Želim da javnost bude upućena u priču.

Potencijalni investitor bio je spreman intervenirati sad i odmah te u klub, kao znak dobre volje i ozbiljne nakane, ubrizgati financijsku injekciju od 150.000 američkih dolara kojom bi bili sanirani neki gorući problemi. No…

– Nećemo praviti račun bez krčmara. Kada i ako posao bude zgotovljen, imat će priliku za ubrizgavanjem.

Na osnovu prethodnih iskustava s investitorima koji su se u konačnici ispostavili „investitorima”, sluti li ovo na dobro? Što kaže Bosančićev špurijus…?

– Ne znam više što bih rekao… Od 20 razgovora koje sam obavio na tu temu za njih pet sam pomislio: To je to! Znate kako je završilo. Suzdržat ću se stoga bilo kakvih procjena. Idemo u proceduruzaključuje Bosančić koji očito zbog ranijih loših iskustava ovom zgodom puše na sladoled.