Bosančić o izboru zapovjednika JVP Vinkovci: Ne sumnjam u zakonitost postupka! Jelić: Sve je po zakonu!

Nije dugo trebalo čekati odgovor(e) na optužbe vinkovačkog gradskog vijećnika Gorana Kajkića (Živi zid) o tome da je Natječaj za imenovanje zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci u najmanju ruku sumnjiv. Prozvani gradonačelnik Ivan Bosančić obratio se javnosti pisanom izjavom koju prenosimo integralno i u cijelosti:

Vatrogasno vijeće donijelo je Odluku o raspisivanju Natječaja za imenovanje zapovjednika JVP Vinkovci, jer je postojećem zapovjedniku prestajao mandat, a za provedbu samog natječajnog postupka imenovano je i Povjerenstvo. Po provedenom postupku, Vatrogasno vijeće je utvrdilo da jedan kandidat ispunjava sve uvjete. Zahtjev za davanje suglasnosti za imenovanje predloženog kandidata upućen je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici kao središnjem državnom tijelu nadležnom za vatrogastvo. Po dobivanju zatražene suglasnosti nije bilo razloga da Grad Vinkovci i ja kao gradonačelnik sumnjam u zakonitost provedenog postupka i ne imenujem Krešimira Jelića za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Još jednom napominjem da je moja uloga bila isključivo imenovati zapovjednika JVP Vinkovci temeljem zaključka Vatrogasnog vijeća i dobivanju suglasnosti Hrvatske vatrogasne zajednice“, stoji u Bosančićevoj izjavi.

O promijenjenim uvjetima ponovljenog natječaja u kojem je uglavljena stavka o testiranju kandidata, koja nije postojala u inicijalnom natječaju poništenom zbog proceduralne pogreške, gradonačelnik Bosančić nije rekao, tj. napisao, ništa.

Antun Jelić, sad već bivši zapovjednik JVP Vinkovci koji je umirovljen, o provedenom natječaju temeljem kojega je imenovan novi zapovjednik spomenute postrojbe Krešimir Jelić – njegov sin, inače – bio je kratak i jasan:

– Natječaj je proveden u skladu sa zakonom. To je sve što imam reći na tu temu.