Bosančić ovlašten za potpis sporazuma o provedbi projekata vrijednih 25 milijuna eura!

Vinkovački gradski vijećnici dali su danas ovlaštenje gradonačelniku Ivanu Bosančiću za potpis Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. godine. To znači da nas uskoro očekuju i konkretni koraci kada je provedba projekta vrijednih ukupno 25 milijuna eura putem ITU mehanizma u pitanju.

Prostor budućeg SRC Papuk

Za Vinkovce je važno naglasiti kako agencija VIA u ovom trenutku radi na pripremi projekata koje će prijaviti na javne pozive kroz ITU mehanizam, u pitanju je pet strateških projekata koji se odnose na izgradnju Sportsko-rekreacijskog centra Park Papuk, otvorenih bazena Lenije, otvorene tržnice, Trga Vinkovačkih jeseni i akceleratora u proširenoj industrijskog zoni Zalužje, ukupno vrijednih gotovo 15 milijuna eura. Uz navedenih pet projekata, sredstva iz ITU mehanizma bit će usmjerena i u projekt izgradnje biciklističkih staza.

Zona Zalužje

Svi navedeni projekti doprinijet će razvoju Vinkovaca kao središta urbanog područja, s posebnim naglaskom na izgradnju zelene infrastrukture, obnovu i razvoj turističke infrastrukture te ulaganja u razvoj i jačanje gospodarstva s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. Urbano područje Vinkovci osim Grada Vinkovca koji je središte urbanog područja, obuhvaća Grad Otok te općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci i Vođinci, u kojima živi 44% stanovnika i koje zauzima 36% površine naše županije. Urbano područje Vinkovci jedno je od 22 ITU područja za koja je u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.- 2027. osigurano ukupno 681,275 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) za rješavanje specifičnih problema i izazova na lokalnoj i regionalnoj razini.