Bosančić: Prihvaćam poziv na test, stižem s direktorima, a Nikola Kajkić neka povede brata

Nezavisni županijski vijećnik u Skupštini VSŽ Nikola Kajkić znakovito je pozvao “vinkovačkog gradonačelnika i njegove direktore na testiranje na drogu i to čim prije, da im ne ishlapi”. Ivan Bosančić nije djelovao uzrujano: 
 
– A što da kažem na ovakve ispade čovjeka s kojim nemam previše doticajnih točaka. Razumijem njegove frustracije, ali ja mu tu ne mogu pomoći. Na krivoj je adresi.
 
Znači, ništa od testiranja? 
 
– Ma, dapače…  Možemo se testirati kad god i gdje god on želi. Što se mene tiče možemo i večeras. I bio bih najsretniji kada bi postojao neki postupak kojim bi se moglo utvrditi jesam li ikada uzimao bilo kakvu drogu, to bi bio pravi odgovor na ovu besmislenu situaciju. Znači, poziv prihvaćam i dovodim sve direktore, a njega molim da povede brata.
 
Komentar na optužbe da u političkim ratovima koristite obitelj protivnika, ovoga puta djecu?
 
– Još jednom ponavljam da su to besmislice. Uostalom, ljudi jako dobro znaju kako ja razmišljam i funkcioniram i to sam pokazao u ovih šest godina vođenja Vinkovaca. Projekti, gradnja, planiranje, ulaganje u budućnost grada…, to je ono o čemu razmišljam i s čime sam zaokupljen. Ovakve igre i udarci ispod pojasa su način rada Obiteljskog političkog gospodarstva Kajkić. Pa svi znaju tko je koga pratio po gradu, tko je pratio gdje ljetujem s djecom, tko je objavljivao moje slike s mora. To je ispod svake razine, a ja se time ne služim.
 
U konačnici:
 
– Kajkićevog sina osobno ne poznajem. Vjerujem da je dobar i želim mu svu sreću u daljnjem školovanju. Znate, svi mi imamo privatne živote izvan ove političke arene i iz tog kuta moram reći da mi je žao kad čujem da se to bilo kome dogodi, ne želim takvo iskustvo ni jednom ocu, ni majci.