Bosančić: Radovi u Novom Selu su malo dugo trajali, ali kad vidimo rezultate… Zadovoljni smo!

Ovih dana u tijeku su radovi na završnom uređenju gradskih ulica koje su bile obuhvaćene aglomeracijom, strojevi trenutno bruje u Vinkovačkom Novom Selu i to u četiri ulice; Sigetskoj, Bosanskoj, Jadranskoj i dijelu Marulićeve. Radove je danas obišao gradonačelnik Ivan Bosančić.

– Kako smo nedavno najavili, nakon završetka radova na aglomeraciji krenuli su radovi na završnom uređenju ulica i u rubnim dijelovima grada. Malo je sve skupa dugo trajalo, ali na kraju kada vidimo rezultate možemo biti zadovoljni, No, najvažnije je kako ćemo u konačnici u ovom dijelu grada imati preko 20 novouređenih ulica – naglasio je gradonačelnik Bosančić.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić najavljuje radove i u drugim gradskim ulicama; trenutno se obnavlja ulica Antuna Branka Šimića, a uskoro će na dnevni red doći u ulica Antuna Gustava Matoša.

– Pri uređenju ulica nastojimo u onima u kojima je to moguće urediti i dodatnu komunalnu infrastrukturu. To se odnosi na postavljanje rubnjaka, slivnika, uređenje pješačkih staza i zelenih površina, sadnju stabala i slično. Cilj nam je da ulice kroz koje je prošla kanalizacijska mreža budu kompletno uređene i obnovljene – rekao je Dujmić uz napomenu kako će u ulici A. B. Šimića biti uređena i dodatna parkirališna mjesta te zamijenjena dotrajala javna rasvjeta.