Bosančić: Sinčićevog asistenta plaćamo da sramoti Vinkovce! Kajkić: Jeseni su HDZ-ova prćija!

arhiva

Sat vremena trajao je uvod u današnju 20. sjednicu trenutnog saziva vinkovačkog Gradskog vijeća. Bilo je to sat vremena rafalne vatre između gradonačelnika Ivana Bosančića i nezavisnog vijećnika Gorana Kajkića, s tek povremenim pucnjevima Josipa Krpana (DP) i Drage Majstorovića (SDP). Vjerojatno i najzanimljivija sekvenca današnje troipolsatne sjednice…

Uvodno je Bosančić pred vijećnicima izrazio zadovoljstvo uspješno apsolviranim Vinkovačkim jesenima koje su, kako je rekao, bile jedne od uspješnijih ikada. Ujedno je i zahvalio osnivačima koji su prije 58 godina imali mudrosti osmisliti jednu ovakvu manifestaciju zbog koje su Vinkovci nadaleko poznati kao središte tradicijske kulture. Nije propustio ni ponovno uputiti kritike vijećniku Goranu Kajkiću na transparentu EUTANAZIRAJTE HDZ” koji je za vrijeme mimohoda istaknut na Termama. I onda je krenulo…

– Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Svi vi koji ste to podržali, pitam vas ponosite li se i danas time? O čemu ste razmišljali u tom trenutku? Izuzetno sam tužan i nesretan i ispričavao sam se ljudima koji su dolazili sa strane što se tako nešto dogodilo u našem gradu. Ako Vinkovce vidite samo kao platformu za neku političku poziciju, onda druga stvar, ali onda nemojte pričati o ljubavi prema gradu. Asistent Vilibora Sinčića predstavlja Vinkovce i u EU parlamentu i mi ga za to plaćamo, plaćamo da nas sramoti. Jučer razbija lubenice po Markovom trgu, danas vješa transparente na Vinkovačkim jesenima. Što je sljedeće? Što možemo očekivati sutra – čuli smo od Bosančića koji se tu nije zaustavio:

Što ste radili u svom EU mandatu, ništa, a sad ćete zajedno sa Sinčićem krenuti s populizmom, jer približava se kraj mandata i neće više bit plaće, a naučilo se lijepo živjeti. Nervozni ste jer znate da vam je došao politički kraj, da vaša stranka uskoro više neće postojati i da se bliži kraj europskoj avanturi. Jeseni su svetinja Vinkovaca i svatko tko se prema našoj svetinji bude tako ponašao, tako ću se prema njemu i odnositi – poručio je Bosančić.

Kajkić je uzvratio:

– Brojevi na mom Facebook profilu pokazuju da je poruka uspjela i da je s njom cijeli HDZ dobio pljusku. Inače, gradonačelnik se prvoga dana Jeseni naslikavao na kočiji, a onda za pet dana zvao ministricu da zabrani konjanike i zaprege na mimohodu. Vinkovačke jeseni postale su HDZ-ova prćija!