Božić: Bojkova ostavština je pravo blago, ostavio mi je spremnu ekipu i zdrave temelje

Ivan Božić FOTO: Marko Džavić

Prvenstva se, kažu, osvajaju na malim utakmicama. No, Ivan Božić, novi trener Vukovara 1991, subotnji derbi 13. kola SuperSport Prve nogometne lige kontra Zrinskog Osječkog 1664 na travnjaku Gradskog vrta smatra neobično važnim u kontekstu borbe za naslov prvaka.

– Dupli bodovi su u igri; ako dobiješ, zaradiš tri boda, a njima tri boda uskratiš – kaže Božić koji je ekipu preuzeo prošloga ponedjeljka i u međuvremenu s njom odradio četiri treninga.

– Prve informacije su pozitivne. Zahvaljujem kolegi Bojku na tome što mi je ostavio dobru situaciju i spremnu ekipu. Njegova ostavština je pravo blago, postavljeni su zdravi temelji, pa ekipa i ja možemo u nadgradnju.

Bojko je Božiću u naslijeđe ostavio u kompletan stožer; pomoćnog trenera Marka Novoselca i trenera vratara Marijana Antolovića. Njima je pridružen i Josip Barišić, donedavni klupski centarfor, a odnedavni Božićev asistent.

– Poznajem Đozlu od ranije. To što je upućen u stanje svlačionice nije mu jedina vrlina. Riječ je o stvarno dobrom dečku koji želi raditi. Dao sam mu priliku da bude uz mene, nemam nikakve sumnje u to da ćemo dobro surađivati.

Klupske ambicije su podvučene debelim flomasterom; napad na 1. mjesto!

– To je jedna od stvari koja me privukla u Vukovar. Na meni i ekipi je da to ostvarimo, a dalje me ne zanima. Mi na terenu moramo napraviti svoje, a na upravi je da osigura logistiku i uvjete za viši rang.

Rujanski dvoboj Webera (Vukovar 1991) i Pekarića (Zrinski Osječko 1664)

Božić u završnim rečenicama o ogledu protiv Zrinskog Osječkog 1664:

– Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu u kojoj će presuditi detalj ili dva, neki individualni bljesak. Nije lako igrati lijepo i dobiti derbi, ali nećemo biti destruktivni. Idemo se nadigravati, idemo po sva tri boda.

Subotnji ogled Zrinski Osječko 1664 – Vukovar 1991 počinje u 13.50 sati uz izravni televizijski prijenos na MaxSportu 1.

Tablice omogućuje Sofascore