Božo Galić danas uručio pet stambenih kontejnera namijenjenih za smještaj obitelji na Banovini

VSŽ uručila na korištenje pet stambenih kontejnera za stradale obitelji u potresu Vinkulja.hr Župan Božo Galić danas je uručio pet stambenih kontejnera, namijenjenih za smještaj obitelji u naselju Prnjavor Čuntićki, čiji su domovi razoreni u katastrofalnom potresu. Kontejneri su uručeni u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja te načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tome Medveda, a biti će predani obiteljima u tom naselju. Prema izjavi ministra Medveda, probleme osim potresa, stvaraju i klizišta na tom području. Župan Galić je izjavio kako razumije tešku situaciju stanovnika nakon razornog potresa te je rekao:

– Naša županija je pretrpjela velike štete od katastrofalne poplave kao i prije toga u vrijeme Domovinskog rata, a imali smo i migracijsku krizu. Meni je drago što će ovi kontejneri nekome pomoći dok se ne obnovi dom ovih obitelji. Isto tako, donijeli smo zaključak na sjednici Koordinacije župana s gradonačelnicima i načelnicima, za oblik pomoći u sanaciji kuća ovdašnjim stanovnicima.

Ministar Medved se zahvalio, u ime svih obitelji, na ovoj vrijednoj pomoći. Vukovarsko-srijemska županija nastavlja pomagati stradalima u potresu, kao što je to činila do sada na razne načine, kao što je isporuka stočne hrane za poljoprivrednike u potresom zahvaćena područja, prehrambenih proizvoda naših OPG-ova te neophodnih higijenskih potrepština, a planira i isporuku tovnih svinja za tamošnja obiteljska gospodarstva, te sva pomoć do sada iznosila je oko 195.000 kuna. Za naglasiti je kako je iz Vukovarsko-srijemske županije u pomoć stradalima u potresu, sudjelovalo više ekipa vatrogasnih postrojbi, Društva Crvenog križa, pripadnici HGSS-a i Stožera civilne zaštite te brojne druge organizacije kao i privatne osobe. Uručeni kontejneri su u potpunosti opremljeni za stanovanje i vrijedni su oko 200.000 kuna, a uz već ranije doznačenu pomoć stradalima u potresu, VSŽ je do sada izdvojila ukupno oko 395.000 kuna.

Inače, župan Božo Galić je tijekom današnjeg posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, a prije uručivanja stambenih kontejnera, obišao centar grada Petrinje.

Tom prigodom, potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved upoznao je župana Galića s radom Stožera kao potrebama stradalih stanovnika na tom području.