Božo Galić potpredsjednik županijskog HDZ-a, Karlić nije izabran

Uz ministra obrane Marija Banožića kojeg su članovi HDZ-a jučer izabrali za županijskog predsjednika, u ovo tijelo, na mjesto potpredsjednika ušao je i Božo Galić (1.952 glasa), aktualni vukovarsko-srijemski župan. Uz Galića, na mjesta zamjenika predsjednika HDZ-a na županijskoj razini još su izabrani Josip Šarić (Otok), Damir Dekanić (Andrijaševci) te Nikola Mažar (Vukovar).

Kandidat za ovo mjesto bio je i saborski zastupnik i predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić, no on s 1.693 osvojena glasa nije prošao. Kada se gledaju samo izbori u Vinkovcima, i tu je uspješniji bio Galić od Karlića osvojivši 378 glasova naspram 357 Karlićevih.

Unatoč tome, po funkciji saborskog zastupnika Mladen Karlić bit će automatski član kako vukovarsko-srijemskog Županijskog odbora, tako i vinkovačkog Gradskog odbora.

Svi članovi stranke, osim što su birali predsjednika i potpredsjednike, jučer su izabrali i delegate koji će za dva tjedna odlučiti tko će sve ući u Županijski odbor. Sudeći prema omjeru koji je Banožić ostvario nad Josipom Dabrom, za očekivati je apsolutnu dominaciju Banožićevog kadra u tom stranačkom tijelu te potpunu autonomiju u kreiranju stranačke politike u naredne četiri godine na ovom prostoru!

FOTO: arhiva