BRAĆA KAJKIĆ Goran i Nikola na suprotnim stranama u utrci za Sabor, ali s istom metom!

Nikola i Goran Kajkić, FOTO: arhiva

Braća. Vinkovčani. 14. mjesto na listi. Dvije različite liste. Isti bazen birača. Fokusirani na zajedničkog protivnika – HDZ. Što može poći po zlu?

Jučerašnjim konferencijama za novinare Domovinskog pokreta, a potom i koalicije MOST-Hrvatski suverenisti postalo je jasno kako braća Goran i Nikola Kajkić izlaze kao kandidati na predstojeće izbore za Hrvatski sabor. Bit će zanimljivo pratiti njihov politički uspjeh na ovim izborima s obzirom kako se Goran nalazi s Ivanom Penavom na listi Domovinskog pokreta, dok je Nikola na listi MOST-a i Suverenista gdje je nositelj Marijan Pavliček.

Oba brata na listama nastupaju kao nezavisni kandidati s 14. pozicije, što znači kako će svoj put do Sabora tražiti uz pomoć preferencijalnih glasova za što će im trebati minimalno 10% glasova birača njihovih lista, naravno uz uvjet da im liste budu ujedno i prolazne. Dakle, kako se obojica nalaze na listama stranaka koje ciljaju na isti profil birača, braća će na određeni način konkurenti na izborima.

S obzirom na dosadašnje djelovanje Nikole u županijskoj Skupštini te Gorana u vinkovačkom Gradskom vijeću za očekivati je kako će oba biti fokusirani na stvari koje zamjeraju HDZ-u od lokalne do nacionalne, a ako hoćete i EU razine. Stoga će svakako biti zanimljivo popratiti osobne kampanje obojice i način kojim će nastojati izbjeći konfuziju među biračima kojima se obraćaju, jer previše je tu elemenata u igri koji mogu dovesti do zbunjujućeg efekta kod prosječnog glasača.