Branko Karačić: Žao mi je što se Cibalia ovako muči, želim joj sve najbolje, ali tek od četvrtka

Dvije godine i dva mjeseca Branko Karačić je bio na burzi rada. Nakon razlaza s Varaždinom dogodila mu se nevolja s kralježnicom koja je iziskivala operativni zahvat i višemjesečni oporavak, potom nas je sve skupa zadesila neprilika s koronavirusom…

I sve je stalo. Zaželio sam se klupe i adrenalina. Poziv iz Sesveta sam razmotrio i zaključio da je u ovom trenutku nešto što će me učiniti sretnim – kaže iskusni strateg koji će 24. rujna proslaviti 61. rođendan, a sutra s novim klubom gostovati pokraj Bosuta.

Nekoć vrhunski veznjak s bogatom nogoloptačkom karijerom (Osijek, Hajduk, Cercle Brugge, Gent, Linz), ali i sadržajnom trenerskom karijerom koju je jednim dijelom gradio i u Cibaliji (sezona 2005/06.) nije dobro krenuo na klupi ambicioznih Sesvećana koji su uoči početka sezone najavljivali napad na Prvu HNL, a nakon četiri odigrana kola su dvanaesti s četiri boda. Karačić je u debitantskoj utakmici za kormilom Sesveta upisao domaći poraz od Orijenta 1919 (0:1).

– Naravno, loše je što smo izgubili, ali je dobro što sam spoznao neke nove informacije o svakom pojedincu i momčadi u cjelini. Sigurno ću štošta promijeniti za sljedeću utakmicu.

A sljedeća je već ove srijede (početak u 16.30 sati) u Vinkovcima…

– Ni Cibalia nije krenula sukladno željama čelništva i navijača. Bio sam na utakmici protiv Jaruna kada sam se uvjerio u to navijačko zadovoljstvo.

Sigurno i ohrabrio izvedbom Nebeskoplavih čija igra nije izgledala ni na što…

– Ne treba podcenjivati ni Jarun. Štošta ovisi i o suparniku, premda je posve jasno da Cibalia ima momčad koja mora odigrati bolje. Pušića znam iz Osijeka, Laštru s BiH terena, poznate su mi i Jazvićeve kvalitete, oba bočna igrača su vrlo dobra, mislim na Išasega i Mešanovića… Dobra ekipa, skroz.

Zna i trenera, Petra Tomića.

– Bio sam mu trener u Starim Perkovcima. Korektno smo surađivali.

Još malo o Cibaliji…

– Klub s tradicijom i specifičnom težinom. Žao mi je što se zadnjih godina ovako muči. Žao je to siguran sam svakom ljubitelju nogometa u Hrvatskoj, a pogotovo nama koji smo iz tog podneblja (Kračić je Ivankovčanin, op.a.). Nisam dovoljno „unutra” da bih znao , a sšto se točno događa, mogu samo pretpostaviti da se radi o financijskim problemima. U svakom slučaju, želim Cibaliji povratak na razinu koju po svemu zaslužuje. I sve najbolje, ali tek od četvrtka.

Prvu HNL žele i Sesvete?

– Nismo dobro krenuli, ali pred nama je još dug put. I mnogo prepreka. Liga je zahtjevna, izjednačena, svatko svakoga praktički može baciti u problem. Cibalia i Sesvete, neovisno o situaciji nakon četiri kola, pripadaju vrhu. Možda čak najbolju ekipu ima Varaždin, oba riječka kluba su vrlo konkurenta, Jarun mi se jako svidio…

Zaključno, što Branko Karačić i njegovi žele sutra u Vinkovcima?

Želimo pokrenuti seriju, želimo dobiti utakmicu. Ako si sportaš, a sebe smatram sportašem, u svakoj utakmici želiš sve. Pa tako i ja sutra u Vinkovcima. Vidjet ćemo, pitat će se nešto i Cibaliju. Predosjećam zanimljivu i uzbudljivu utakmicu.