Briljantni Marko Poleščuk (VPK) na mitingu “Sveti Krševan” u Zadru isplivao još pet normi za PH

Pregršt je noviteta iz Vinkovačkog plivačkog kluba čiji su članovi nastupili na zadarskom međunarodnom mitingu „Sveti Krševan”, natjecanju za kadete i mlađe kadete koje je okupilo 400-injak plivač(ic)a iz 26 hrvatskih, crnogorskih i bosanskohercegovačkih klubova. Boje VPK branilo je šest kadeta i dvije kadetkinje, najbolji dojam, uostalom i najbolji rezultat, ostvario je Marko Poleščuk koji je isplivao čak pet novih normi za državno prvenstvo koje će biti održano u veljači 2022. godine (sveukupno ih sada ima sedam!).

Na zagrebačkom mitingu „Mladost 2021”, pak, uz Juricu Draguna A normu za nastup na PH isplivala je i Nika Brdar (50 metara leptir). Dragun je, inače, u oba dana uspio „uplivati” u finale; na 50 metara prsno bio je peti, a na 200 metara prsno sedmi.

I još nešto; uspješno je završena četvrta skupina obuke neplivača „Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba”, organiziranu u okviru projekta „Hrvatska pliva u 2021. godini” koju sufinancira Ministarstvo turizma i sporta. Obuka je besplatna za sve polaznike, a posljednja skupina s obukom počinje 22. studenog.

Polaznici četvrtke skupine obuke neplivača FOTO: VPK