Brkić poslao Saleha prema izlaznim vratima, za 1/16 finale Svjetskoga kupa danas mu dovoljan (i) remi!

Ante Brkić nastavio je svoj pobjednički ples u Sočiju! U 3. kolu Svjetskoga kupa, kojemu je domaćin ovo popularno rusko ljetovalište, velemajstor iz Starih Mikanovaca je vodeći bijele figure porazio Salema Saleha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, inače 38. nositelja na turniru.

Saleh je stara Antina „mušterija”, Emiraćanin ni ovom zgodom – kao ni u prethodna dva njihova ogleda – nije imao odgovor na Brkićevu izvedbu koja je ovih dana u Sočiju doista superiorna! Brkić igra otvorenog garda, dopadljivo i – što je najvažnije – učinkovito! Kao metlom pomeo je naš velemajstor Kolumbijca Barrientosa i Ukrajinca Krivoručka, Saleh je također na putu prema izlaznim vratima renomiranog turnira.

Brkiću je za prolazak u šesnaestinu završnice Svjetskoga kupa potreban remi protiv Saleha u današnjem revanšu čiji je početak zakazan u 14 sati po hrvatskom vremenu i u kojem će voditi figure crne boje. U slučaju Salehove pobjede o prolasku među 32 najbolja ovogodišnjeg Svjetskoga kupa odlučivat će tzv. „majstorica” koja je na rasporedu u utorak.