BRONCA ZLATNOG SJAJA ZA RK IVAN Milinković: Oni su za mene prvaci!

RK Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je broncu u Poreču na Prvenstvu Hrvatske za igrače rođene 2008. godine i mlađe! Uz samo jedan poraz, onaj polufinalni protiv zagrebačkog Dinama (7:9). U utakmici za 3. mjesto Staromikanovčani su bili uvjerljivi protiv Sesveta, 20:12.

– Zadovoljni? Ne, prezadovoljni smo! Veliki je uspjeh već i plasman na završnicu, među 20 najboljih, a kamoli medalja oko vrata. Pa, Stari Mikanovci imaju samo 2.500 stanovnika, a Sesvete 200.000. Nemamo čak ni rukometnu dvoranu, a na završnicu Prvenstva Hrvatske plasirali smo se s tri od četiri generacije – rekao je po osvajanju bronce zlatnoga sjaja Danijel Naletilić, službeni predstavnik momčadi U-13, a trener staromikanovačke vrste U-15 (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) koja sutra u Poreču razigravanjem u skupini (u kojoj su suparnici Zadar 1954, Varaždin 1930, Mornar Crikvenica i Rugvica) započinje svoj nastup na državnoj završnici.

Na putu prema velikom uspjehu U-13 momčad RK Ivan imala je i podršku navijača koji su samo za ovu zgodu potegnuli do Poreča. Među njima je bio i općinski načelnik Mario Milinković koji je post festum oduševljen onime što su prezentirali staromikanovački rukometni talenti!

– Oni su za mene prvaci! – poručio je Milinković.

Broncu za RK Ivan osvojili su: Gabrijel Kraljević, Lovrin Sušac, Ivano Orlović, Franjo Vidaković, Sven Šunda, Ivano Valentić, Dario Savić, Matej Jurić, Luka Valentić, Patrik Puškarić, Fran Lovrić, Fran Dubravac, Josip Udovičić, Hrvoje Sadlek, Gabriel Dubravac, Mateo Meštrović, Krešimir Gačić i Dario Jakobović. Dakako da pripadajuće zasluge za uspjeh idu i na adresu trenera Borisa Lubara, a nesebični doprinos bronci osim Danijela Naletilića dali su i Nikola Sušac te Kristian Tokić, također službene osobe iz RK Ivan. Čestitke svima!

Dodajmo i to da su iz redova RK Ivan čak trojica igrača zahvaljujući sjajnim porečkim izvedbama regrutirana u najbolju sedmorku turnira. To su: Patrik Puškarić (najbolji lijevi vanjski), Lovrin Sušac (najbolji srednji) i Fran Lovrić (najbolji vratar).

Umjesto zaključka samo još završna informacija o tome da je naslov državnog prvaka osvojila zagrebačka Dubrava koja je u zanimljivom finalnom ogledu porazila vršnjake Dinama rezultatom 17:15.