BRZA CESTA Odabran izvođač radova za dionicu Vukovar-Nuštar; evo kad ide Vinkovci – Županja!

Hrvatske ceste krajem prošle godine proveli su postupak javne nabave za izgradnju brze ceste Osijek – Županja: dionica Vukovar – Nuštar u dužini 9,8 kilometara. Nakon provedenog postupka, gdje su radovi procijenjeni na 40 milijuna eura bez PDV-a, pristigle su ponude osječkog Koteksa te Strabaga. 

Premda su ponude otvorene još 19. prosinca prošle godine, Odluka o odabiru donesena je tek 31. siječnja ove godine, a odabrana je osječka tvrtka čija je ponuda ocijenjena valjanom i ekonomski najpovoljnijom, premda je cijena veća od predviđene za 11.535.807,40 eura, a na ukupni iznos treba još pridodati i PDV. 

Nije to ništa s obzirom kako je Strabagova ponuda veća za više od 50% procijenjene vrijednosti te je ukupno iznosila 61.933.131,37 eura, a ista je odbijena jer planira osigurana sredstva Hrvatskih cesta. 

Bilo kako bilo, cesta će se napokon početi graditi ove godine, a rok izgradnje je 36 mjeseci od potpisa ugovora. Istini za volju, u Elektroničkom oglasniku javne nabave još uvijek ne stoji kako je ugovor i potpisan….

U svakom slučaju riječ je o ključnom infrastrukturnom objektu neophodnom za još snažniji razvoj gospodarstva Vukovara, Vinkovaca i cijele županije, a ova brza cesta svoj puni smisao imat će kada se izgradi i najavljena Vukovarska obilaznica, ali i dionica brze ceste od Vinkovaca do autoceste.

Govorili su da je borinački nadvožnjak samo obećanje i kako nećemo izgraditi knjižnicu, a danas možemo biti ponosni na ove i brojne druge velike projekte. Sljedeći je brza cesta s četiri trake od Vinkovaca do Županje kojom ćemo osigurati puno brži i sigurniji promet na ovoj frekventnoj prometnici, rješenje ove dileme najavio je večeras vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.