Bubnjar i društvo s Krimeje čekaju Cibaliju na krilima tri uzastopne pobjede

Nebeskoplavi su prošloga utorka pobjedom (6:0) u 1/16 finala Kupa Hrvatske nad Zagrebom malo polizali rane nakon dva uzastopna prvenstvena poraza (Šibenik 0:2, Zrinski Osječko 1664 1:4). Jesu li se uspjeli stabilizirati i vratiti u dobar ritam, pokazat će subotnje gostovanje na Krimeji.
– Orijent nas dočekuje u dobrom ritmu, s tri uzastopne pobjede – podsjeća Cibalijin trener Andrej Kerić.

Riječani su u trijumfalnu mini-seriju ugradili pobjede nad vodećim sastavima (Šibenikom 5:4 kod kuće i Zrinski Osječko 1664 2:1 u gostima). Doduše, u prošlom kolu protiv BSK-a spasile su ih dobre vile. I vratar Patrik Mohorović koji je bio nesavladiv, gostima iz Bijelog Brda obranio je pet-šest zicera. A za pobjedu 1:0 zabio je Vinkovčanima dobro poznati Andrija Bubnjar, donedavna Cibalijina desetka.

Inače, zavirimo li u recentnu povijest ukazat će nam se spoznaja o tome da su ogledi ovih suparnika redovito završavali pobjedama domaćina.

– Nadam se da ćemo prekinuti tu tradiciju i danas u Rijeci uzeti nešto. Neovisno o tome što smo oslabljeni za dva standardna igrača. Karakter će biti ključni faktor u ovoj utakmici – dodaje Kerić koji danas na raspolaganju neće imati dva programirana startera, Rene Šarić i Petar Rubić izostaju zbog žutih kartona.

U zadanim okolnostima Kerić će na travnjak Krimeje poslati ovu jedanaestoricu: KovačevićIšasegi, Crnčec, Belančić, JergovićPereira, BosakMarković, Bajić, MiljanićBlažanović. U pričuvi će, pak, dežurati: Križanović, Soldo, Lasić, Vrdoljak, Pejić, Lišnić. Utakmica počinje u 14.50 sati uz izravni televizijski prijenos na MaxSportu 1.

Tablice omogućuje Sofascore