Burilović vs. Vinkulja: Sutkinja nije ni pročitala tekst kojim smo navodno uvrijedili Luku?!

Prvostupanjska presuda u parničnom postupku koji je hrvatski branitelj i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović zbog nanošenja štete njegovoj časti i ugledu pokrenuo protiv vlasnika portala Vinkulja.hr Damira Begovića bit će objelodanjena 25. svibnja u 9 sati.

No, čini se kako će sud imati poteškoća s donošenjem pravilne, zakonite i pravične odluke s obzirom na činjenicu za koju smo saznali nakon zaključenja glavne rasprave, a odnosi se na spoznaje uredujuće uvažene sutkinje Marije Pavlović o sadržaju i stanju spisa, odnosno o ključnom elementu na kojemu je utemeljena tužba.

Naime, uvažena sutkinja na naš izričit upit je li pročitala sporni tekst odgovorila je niječno!? I izazvala šok i nevjericu kod mene i moga punomoćnika. Jednostavno rečeno, ni nakon deset mjeseci od podnošenja tužbe, dva pripremna ročišta i glavne rasprave, koja je trajala sat i dvadeset minuta, ispostavilo se da sutkinja Pavlović čak ni iz znatiželje nije pročitala izvorni tekst kojim je navodno nanesena šteta časti i ugleda Luke Burilovića.

Da, bio bi to posve dovoljan razlog za izuzeće spomenute sutkinje, no nećemo posegnuti za tim alatom jer smatramo da i najbolji suci imaju pravo na „loš dan”. Iskreno se nadamo da će sutkinja do donošenja presude pročitati tekst izvornog članka koji će joj dodatno rasvijetliti sve relevantne činjenice u ovom sporu. Svi zainteresirani, pa i uvažena sutkinja, tekst mogu pročitati OVDJE.