Buzov: Bojko nije znao čitati moj rukopis? Nikad mu se nisam miješao u sastav! Pitajte ga…

Markus Buzov FOTO: Marko Džavić

Nekoliko dana – preciznije, od iznenadne smjene Miroslava Bojka s pozicije šefa stručnog stožera Vukovara 1991, bezuspješno smo pokušavali kontaktirati Markusa Buzova. Prvi klupski operativac ovoga petka iz Frankfurta je stigao u Vukovar pa se i stavio na raspolaganje gorepotpisanom novinaru. Mnogo je neodgovorenih pitanja, a prvo glasi; je li Ivan Božić konačno rješenje za klupu?

– Jest. Iako, nije još ništa potpisano. Vjerujem kako ćemo to finalizirati tijekom vikenda koji je pred nama – čuli smo od Buzova.

Ivan Božić IZVOR: Facebook NK Dubrava Tim Kabel

Tko će voditi momčad u subotnjem derbiju protiv Šibenika (početak u 13.50 sati uz izravni prijenos na MaxSportu 1)?

– Marko Novoselac. Uz njega će biti i sportski direktor Dražen Pernar.

Zašto je Bojko dobio otkaz?

– Zaista poštujem Boleta i zahvaljujem mu na svemu što je učinio za naš klub u protekle tri godine. To je bila jedna od najtežih odluka u mom životu. Jednostavno, došlo je do zasićenja nakon tri godine suradnje. Osjetio sam da nam nekako fali energija, osjetio se zamor materijala. Nije ni Bojku bilo lako toliko dugo držati momčad našpananu. U svakom slučaju, skidam mu kapu za sve učinjeno. A učinio je stvarno mnogo.

Dakle, Bojko nije smijenjen zbog loših rezultata?

Miroslav Bojko FOTO: Marko Džavić

– Ne, to je malo krivo protumačeno. Uostalom, brojevi govore više od riječi.

U kuloarima se provlači priča da Bojko “nije znao čitati Markusov rukopis”. Odnosno, papirić sa sastavom…

– Najbolje bi bilo da njega pitate jesam li mu se ikad miješao u sastav, govorio kako mora igrati ovaj ili onaj. Odgovorno tvrdim da nisam. I nisam se s Bojkom rastao u lošim odnosima, dapače. Ako mene pitate, ovaj rastanak ne smatram kao “ZBOGOM”, nego kao “DOVIĐENJA”.

Kakve su ambicije postavljene pred Božića?

– Novi trener, stare ambicije. Napadamo 1. mjesto – zaključio je Buzov.