Čak 14 prometnih nesreća proteklog vikenda, dvije s ozljedama opasnim po život!

Prometna nesreća na ŽC4170, dionica Vinkovci – Rokovci

Tijekom prošloga vikenda na području VSŽ dogodilo se 14 prometnih nesreća, od toga četiri sa ozlijeđenom osobom i deset s materijalnom štetom. Izdvajamo onu na ŽC4170, dionica Vinkovci – Rokovci, u kojoj je 42-godišnji vozač osobnog automobila prešao vozilom na lijevu prometnu traku i frontalno udario u osobni automobil iz suprotnog smjera, pri čemu je počinitelj zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su u drugom osobnom automobilu lakše ozlijeđene tri osobe.

Teške ozljede opasne po život u Štitaru je zadobio i 31-godišnji vozač četverocikla koji nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste, pa je došlo je do prevrtanja četverocikla.

Na DC518, dionica Vinkovci – Jarmina, 39-godišnji vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu (1,58 g/kg) naletio je na vozilo ispred sebe, no u ovom slučaju sve je prošlo tek s lakšim ozljedama.

Inače, tijekom vikenda policijski službenici su zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,64 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača u Drenovcima kojem je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Brzina i alkohol i nadalje su uzroci teških prometnih nesreća. Policija će stoga i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama s naglaskom na „četiri ubojice u prometu“; upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.