Čak 199 plivač(ica) na tradicionalnom Sova kupu 2022; VPK sjajan u organizaciji i u bazenu!

Vinkovački plivački klub potpisao je organizaciju tradicionalnog međunarodnog plivačkog mitinga Sova kup 2022. održanog na dvoranskom plivalištu Lenije u spomen na Zlatka Markasovića Sovu, bivšeg istaknutog vinkovačkog plivača, ali i uzornog sportskog dužnosnika, dugogodišnjeg predsjednika VPK preminulog u svibnju 2014. godine.

U spomen na legendarnog Sovu plivalo je 199 plivač(ic)a iz deset domaćih, ali i klubova iz Srbije. Organizacija natjecanja bila je na vrhunskoj razini, sukladno veličini, značaju i snažnom pečatu koji je Sova utisnuo u vinkovačkom plivanju.

– Svim sudionicima čestitamo i zahvaljujemo na tome što su svojim dolaskom uveličali ovaj sportski događaj kojim čuvamo uspomenu na velikog sportaša i čovjeka Zlatka Markasovića. Vidimo se i dogodine, na Sova kupu 2023 – poručio je Zvonimir Pinter, tajnik VPK, kolektiva koji se osim sjajnom organizacijom istaknuo i odličnim rezultatima; 33 pojedinačna odličja (deset zlatnih, osam srebrnih i 15 brončanih) te 36 štafetnih (četiri zlatna kompleta, tri srebrna i dva brončana).