Centar za socijalnu skrb Vukovar potpisao ugovor za projekt „ISPLETIMO MREŽU“ vrijedan 1.125.600 kuna

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike svečano je dodijelilo ugovor u vrijednosti 1.125.600 kuna Centru za socijalnu skrb Vukovar za projekt „ISPLETIMO MREŽU“ prijavljenog u okviru Poziva „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“, a sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Ravnatelju Centra za socijalnu skrb Vukovar Zvonimiru Rogulji Ugovor je uručen od strane državnih tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marije Pletikose i Dragana Jelića te ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.

Centar za socijalnu skrb Vukovar, Podružnica Obiteljski centar, provedbom aktivnosti u sklopu financiranog projekta „ISPLETIMO MREŽU“ pružit će, između ostaloga, podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unaprjeđenjem kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga za djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelje s djetetom do godine dana života djeteta u riziku od socijalne isključenosti, odrasle osobe s invaliditetom, starije osobe, beskućnike, žrtve obiteljskog nasilja, članove obitelji ili udomiteljskih obitelji i dr.

Provedbom projektnih aktivnosti doprinijet će se i jačanju kapacitete stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljnih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije.

Razdoblje provedbe projekta „ISPLETIMO MREŽU“ započelo je 18. listopada 2021. i traje do 18. kolovoza 2023. godine. Partner na projektu „ISPLETIMO MREŽU“ je Vukovarsko-srijemska županija čija je uloga dodatno promicanje i podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, kao stručni suradnik, sudjelovala je u pripremi projekta te aktivno sudjeluje i u provedbi, a zadužena je za pravovremeno praćenje svih projektnih aktivnosti i izvještavanje Ugovornog tijela.