Ceranski načelnik Štorek: Umirovljenicima božićnice, a najmlađima prigodni darovi za blagdan sv. Nikole

Umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna i prebivalište na području Općine Cerna osigurane su božićnice. Na njima je samo pravodobno podnošenje zahtjeva uz koji su dužni priložiti kopiju osobne iskaznice, kopiju odreska mirovine za prethodni mjesec (listopad/studeni) te kopiju tekućeg računa. Zahtjev za božićnicom moguće je preuzeti na službenoj web stranici Općine Cerna: www.cerna.hr ili u općinskim prostorijama na adresi Šetalište dr. Franje Tuđmana 2.

– Umirovljenicima s mirovinom do 900 kuna bit će isplaćena božićnica od 600 kuna, za one koje se kreću u rasponu od 900 do 1.200 kuna božićnica iznosi 400 kuna, a onima čije se mirovine kreću od 1.200 do 1.500 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 300 kuna – izvijestio je općinski načelnik Josip Štorek uz napomenu da je rok za podnošenje zahtjeva do 10. prosinca 2021. godine te da su sve dodatne informacije dostupne u Općini Cerna u uredovno radno vrijeme na telefon: 032/843-790 ili na e-mail: opcina.cerna@vu.t-com.hr.

Općina Cerna nije zaboravila ni najmlađe mještane; za polaznike ceranskog Dječjeg vrtića Kosjenka osigurani su prigodni paketi povodom blagdana svetoga Nikole, kao i za sve polaznike OŠ Matija Antun Reljković. Dodjela paketa bit će upriličena 6. prosinca.

I to nije sve…

– Od 17. do 19. prosinca Općina Cerna na betonskom igralištu iza općinske zgrade organizira Božićni sajam. Ovim putem pozivam sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s područja Republike Hrvatske na sudjelovanje na ovoj događaju na kojem će imati prigodu predstaviti svoju djelatnost – dodaje Štorek.

Pravo sudjelovanja na ceranskom Božićnom sajmu imaju izlagači koji uredno ispune i dostave potpisanu i ovjerenu prijavu za sudjelovanje i to najkasnije do četvrtka, 2. prosinca. Prijavnica se mora dostaviti organizatoru elektronskim putem (e-mail: opcina.cerna@vu.t com.hr) ili osobno.

Potpisana Prijava za sudjelovanje ima važnost Ugovora te je obvezna za izlagača. Nakon primitka prijave, organizator zadržava pravo prihvatiti ju ili odbiti te izlagaču odrediti mjesto izložbenog prostora.