Ceranski načelnik Štorek: Zona Zagrađe sa 7 parcela na preko 30 tisuća kvadrata bit će gotova do kraja godine

Poduzetnička zona Zagrađe jedan je od infrastrukturnih projekata Općine Cerna čiji je cilj proširenje sustava infrastrukturne potpore malom i srednjem poduzetništvu kroz uspostavu funkcionalne i operativne poduzetničke zone, opremljene osnovnom i dodatnom zajedničkom infrastrukturom.

Cilj joj je omogućiti povećanje konkurentnosti postojećih malih i srednjih poduzetnika, povećanje broja novoosnovanih tvrtki te omogućiti nove investicije i porast zapošljavanja.

– Temeljem prijava na Poziv steći će se konkretan uvid u namjere poduzetnika za investiranje i poslovanje u Poduzetničkoj zoni Zagrađe. Iskazivanje interesa poduzetnika ne predstavlja preuzimanje bilo kakvih obveza, već služi prvenstveno za potrebe analize interesa za kupnju lokacija, odnosno namjere ulaganja u Zonu Zagrađe na čijem su području završeni radovi za priključak na vodu i plin, a trenutno su u tijeku radovi na izgradnji ostale komunalne infrastrukture, a predviđeni rok dovršetka je kraj ove godine kada bi trebao biti i raspisan natječaj za prodaju predmetnih parcela – rekao je načelnik Općine Cerna Josip Štorek.

Završetkom projekta, dodaje Štorek, Poduzetnička zona Zagrađe će biti opremljena kompletnom komunalnom infrastrukturom koja podrazumijeva prometnicu i nogostup u zoni te spoj na postojeće prometnice, vodovod, struju, javnu rasvjetu, telekomunikacijsku infrastrukturu, plinovod.

– Završetkom projekta poduzetnicima će na raspolaganju biti sedam lokacija, odnosno građevnih čestica, ukupne površine 30.727 m2, veličine od 4.260 m2 do 5.043 m2 – dodao je Štorek.

Poduzetnici koji žele iskazati interes trebaju ispuniti Obrazac prijave (objavljen na službenoj web stranici: www.cerna.hr) i dostaviti ga u prostorije Općine Cerna u uredovno vrijeme (od 7 do 15 sati) ili na e-mail adresu: opcina.cerna@vu.t-com.hr. Rok za dostavu Obrasca je do 30. travnja 2022. godine.