CERNA Retkovčanin Kristijan Anđelić pobjednik humanitarne utrke za malenog Šimuna Stojanovića

Pedesetak atletičara velikoga srca danas je ceranskim ulicama trčala utrku humanitarnog predznaka. Naime, cjelokupan prihod od kotizacija i pripadajućih donacija bit će usmjerene prema petogodišnjem Šimunu Stojanoviću. Malog Županjca sljedećeg mjeseca očekuju dva zahtjevna operativna zahvata – jedan na KBC Rebro, a drugi u Poljskoj.

– Ovom gestom želimo barem malo pomoći obitelji Stojanović kako bi što bezbolnije barem financijski premostila ovo što ju očekuje. Još uvijek ne znamo koliki je ukupan prihod, jer će se donacije prikupljati još i tijekom sutrašnjeg dana u udruzi Cernafitness. No, koliko god bude skupljeno, bit će od srca – rekao je Saša Obrovac, organizator ceranske utrke.

Rezultat je ovom zgodom bio potisnut u drugi plan, no ipak notirajmo kako je 4-kilometarsku trasu najbrže apsolvirao Kristijan Anđelić iz Retkovaca, drugi je bio Ceranac Emanuel Turkalj, a na pobjedničko postolje popeo se i trećeplasirani Gabrijel Zetović, također Retkovčanin. No, čestitke i zahvalu osim prvoplasiranog terceta zaslužuju i svi ostali sudionici današnjeg Šimunovog humanitarnog trka.