CERNA Vlatka Josipović iz Multinorma u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske!

Vlatka Josipović FOTO: Robert Beblje

Izbornik ženske kadetske rukometne reprezentacije Hrvatske Vedran Krkač objavio je popis dotične reprezentativne vrste koja će se 29. svibnja okupiti u Zagrebu. Na njemu se nalazi i Vlatka Josipović, inače Gradištanka, ali članica ceranskog Multinorma!

Petnaestogodišnja Vlatka, koja igra na poziciji lijevog vanjskog, skrenula je na sebe pozornost briljantnim igrama u svojoj prvoj seniorskoj sezoni u 2. HRL Sjever u kojoj je bila najbolji ligaški strijelac. Prosjek? Izvrstan, dvoznamenkasti; 216 pogodaka u 21 utakmici! U regionalnom U-16 natjecanju bila je još učinkovitija, prosječno 13 golova.

FOTO: Davorin Krešić

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske će nakon zagrebačkog okupljanja produžiti do Preloga gdje će boraviti do 3. lipnja. Posrijedi je aktivnost u okviru priprema za Europsko prvenstvo koje će u kolovozu biti održano u Crnoj Gori, a na kojem će Hrvatska igrati u skupini sa Švedskom, Švicarskom i Srbijom. S Vlatkom u sastavu, nadamo se…

Uzgred, Vlatka Josipović četvrta je igračica RK Multinorm Cerna koja se našla na popisu rukometnih reprezentacija mlađih uzrasta. Pozivi su u Cernu prethodno su stizali (i) za Nikolinu Strukar, Enu Martinović i Vlatkinu stariju sestru Josipu Josipović. Sve tri su kasnije ostvarile prvoligaške karijere. I Vlatka je na tom putu… U svakom slučaju, pokazatelj je ovo i potvrda kvalitetnog rada ceranskog kluba!