CIBALIA Damir Mustapić Musa novi predsjednik Cibalije!

Damir Mustapić Musa, novi predsjednik Cibalije, FOTO: privatni album

Na prijedlog većinskog vlasnika Cibalije, Grada Vinkovaca, Nadzorni odbor kluba danas je jednoglasno izabrao Damira Mustapića Musu za novog čelnog čovjeka kluba.

Epilog je to višemjesečnih nagađanja oko pitanja tko će voditi klub nakon ostavke dosadašnje predsjednice Dee Lasić.

Po pitanju trenutne situacije u klubu, s one financijske strane, Mustapić definitivno dolazi u puno ugodniju okolinu nego što je to bilo prije nekoliko mjeseci. Sve obveze prema igračima i radnoj zajednici su podmirene, a podmirena su i dugovanja prema Poreznoj upravi tako da klub u ovom trenutku nema duga prema državi po osnovi javnih davanja.

Osim toga, kroz uspješno provedenu dokapitalizaciju ukupno je sanirano 1,036 milijuna eura dugoročnih i kratkoročnih obveza te su ukupne obveze kluba pale ispod milijun eura. Usporedbe radi, zadnji put ovakva financijska situacija u klubu bila je daleke 2013. godine….

Što se tiče one sportske strane, Mustapić će odmah morati zajedno s trenerom Sinišom Sesarom analizirati stanje postojećeg kadra te iznaći dodatna igračka rješenja koja će bez većih problema sačuvati status u trenutnoj ligi u kojoj se klub natječe.