Cibalia – Dugopolje 2:1; Nebeskoplavi „skočili” na 6. mjesto, -3 od drugoplasirane Opatije, -7 od lidera HD-a!

Da se ne lažemo, nije se „umiralo u ljepoti”, ali Machiavelli je davno konstatirao; cilj opravdava sredstvo! Cibalia je slomila Dugopolje, a nagovještaj takvog epiloga stigao je nakon 40-ak minuta praktički – ničega. Nebeskoplavi su imali posjed, ali ne i zrele šanse iz kojih bi mogli ugroziti Silića.

Ali, kad ne ide iz organizirane igre, treba pokušati iz prekida. Tako je i bilo; slobodan udarac slijeva izveo je Crnov, Rugašević je bio najviši u skoku, ali u tom trenutku i najnesretniji čovjek na svijetu; lopta je nakon njegova trzaja čelom „poljubila” prvo jednu, pa drugu vratnicu, no sreću i inicijalnu prednost domaćima donio je Oršolić koji je loptu s gol-crte pogurnuo u mrežu – 1:0!

U 10. minuti nastavka Cibalia je udvostručila vodstvo; zabio je Crnov, prethodno mu je finu povratnu loptu podvalio Diyoke! No, povijest nas uči kako 2:0 za Cibaliju zna biti nezgodan rezultat – sjetimo se Kustošije (2:2) – štoviše, ni 3:0 nije jamac pobjede – sjetimo se Međimurja (3:3).

Nakon što su se suočili s ozbiljnim rezultatskim problemom, Dugopoljci su igrom počeli opravdavati visok plasman. U Vinkovce su, naime, doputovali kao trećeplasirana momčad prvenstva. A u 64. minuti su prepolovili Cibalijinu prednost; Bašić je ubacio iz kornera, a Čerina s desetak metara „probio” Đakovića.

Nesvakidašnja situacija dogodila se u 72. minuti kada je sudac Bučar nakon intervencije četvrtog suca Plantosara (!) – koji je vidio Galićevo igranje rukom u vlastitom kaznenom prostoru – pokazao na „kreč” za goste. Uslijedili su burni prosvjedi domaćih, Rugašević je dobio žuti, a Crnov, koji je nešto ranije napustio teren, crveni karton na klupi! Na scenu tada stupa Cibalijin vratar Đaković koji je prvo obranio kazneni udarac Čerine, a potom i odbijanac glavom istoga igrača, nesuđenog dvostrukog strijelca…

Cibalia je u preostalih 15-ak minuta uspjela sačuvati prednost, na konto pospremiti trobod dovoljan za diobu 5. mjesta s Osijekom II i Rudešom, s tri boda manje od drugoplasirane Opatije, a sedam manje od vodećeg Hrvatskog dragovoljca. Sada to već izgleda vrlo obećavajuće!

CIBALIA 2

DUGOPOLJE 1

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Bez gledatelja. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad) 6,5. Pomoćnici: Željko Bučar (Duga Resa) i Ivan Jakopac (Mrkopalj). Četvrti sudac: Denis Plantosar (Darda). Delegat: Tomislav Lukšić (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 – Oršolić (41), 2:0 – Crnov (55), 2:1 – Čerina (64)

CIBALIA 4-2-3-1

Đaković 7,5 – Išasegi 6,5, Oršolić 7, J. Karabatić 6,5 (od 83. Tia -), Rugašević 7 – Baltić 6,5, Pavlak 6,5 (od 81. Bubnjar -) – Crnov 7,5 (od 66. Perić-Komšić -), Diyoke 7, Jazvić 7 – Miljanić 6,5 (od 66. Galić -). Trener: Petar Tomić 7.

DUGOPOLJE 4-3-3

Silić 6,5 – M. Karabatić 6, Krišto 6, Čerina 6,5, Dadić 5,5 (od 46. Šego 5,5) – Bushaj 6 (od 67. Bosančić -), Balić 6, Bašić 6,5 – Kreković 5,5, Kordić 5,5 (od 46. Markota 5,5), Rubić 6. Trener: Jure Srzić 7.

Žuti kartoni: Pavlak (17), Krišto (40), J. Karabatić (53), Miljanić (58), Jazvić (63), Rugašević (72), trener Tomić (76).

Crveni karton: Crnov (75).

Igrač utakmice: Ivan Crnov.