CIBALIA „Happy end” Unušićeve drame, Radotićeva objektivnost, Pelkov „enac” kod gola…

Vukovar 1991 i Cibalia odigrali su zanimljiv derbi, bez pobjednika (1:1). S elementima drame. Ali i s „happy endom”; naime, doslovno u zadnjim sekundama utakmice nakon sudara glavama Valentina Jare i Brune Unušića, Cibalijin desni bočni završio je na tlu. Nije dobro izgledalo. Ležeći je proveo 10-ak minuta, jer doktora nije bilo, a sanitetsko vozilo raspolagalo je samo vozačem.

Ultrasi su cijelo vrijeme skandirali Unušiću bodreći ga, nesretnog Osječanina u Cibalijinom dresu nisu napuštali ni suigrači sve dok nisu stvoreni uvjeti za njegov transport u vukovarsku bolnicu. Odakle su post festum stigle dobre vijesti… Una je dobro!

Dobro je i Cibalia na kraju prošla; osvojila je bod zahvaljujući projektilu džokera s klupe Roberta Perić-Komšića za koji vratar Franko Kolić nije pronašao odgovor.

Od Cibalijina trenera Tomislava Radotića uvijek možete očekivati objektivnost koja ni ovom prilikom nije izostala:

– Čestitam Vukovaru na odličnoj utakmici. Imali su bolje situacije za gol, bili su opasniji, imaju zaista sjajan napadački manevar. Na kraju, nas je nagradio pristup zahvaljujući kojemu smo izjednačili. Sretan sam zbog toga, jer mnogo nam je značila ova utakmica. Kao i našim navijačima koji su opet bili tu, uz nas. Čestitam i njima, sjajno su „odigrali” svoje na tribini, uz takvu podršku pristup na terenu ne može izostati. Najvažnije je ipak na kraju svega da je s Unušićem sve OK.

U vinkovačkom taboru govorilo se nakon utakmice i o spornoj situaciji kod pogotka domaćih; snimka, kažu, otkriva kako je Vanja Pelko rukom „spustio” loptu Törlesu Knöllu.