Cibalia krenula porazom od Slavena Belupa (3:4), na probi Kudumija i Francuz Tia

Nogometaši Cibalije porazom 3:4 od Slavena Belupa otvorili su seriju provjernih utakmica u zimskom pripremnom razdoblju. Prvo poluvrijeme sadržajnog koprivničkog ogleda završilo je 1:1, Diyoke je poništio inicijalno vodstvo domaćih koji su u nastavku dodali gas i trima pogocima napravili osjetnu rezultatsku razliku – 4:1! Međutim, u završnici ogleda Baltić i Perić-Komšić kozmetički su uljepšali poraz vinkovačkog drugoligaša, Slaven Belupo – Cibalia 4:3.

Sasvim dobra provjera u kojoj se vidjelo da je Slaven Belupo kvalitetniji i spremniji sastav. Njima je ovo bila ”generalka” za nastavak prvenstva i gostovanje u Puli, a nama prvi ogled u kojem smo trkački dobro odradili utakmicu. Nije bilo loše ni na taktičkom planu. Uspjeli smo potkraj utakmice smanjiti poraz, ljepše izgleda tih 3:4 nego onih 1:4 – rekao je Cibalijin trener Petar Tomić koji je u prvom poluvremenu koprivničkog susreta prigodu dao ovoj jedanaestorici razvrstanoj u sustav 4-2-3-1; ĐakovićIšasegi, Oršolić, Karabatić, CiprićKarimović, DiyokeBaraban, Jajalo, JazvićKrižanović.

U drugom poluvremenu igrali su: SlukićNikolić, Kudumija, Tia, StanićBaltić, BožićKamenicki, Perić-Komšić, RadojčićMiljanić. Kudumija i Tia su stoperi koji su stigli na probni rad. Dojmovi?

Za prvu utakmicu skroz OK. Kudumija je prošao nogometnu školu Slavena Belupa, Tia je Francuz, obojica će ostati s nama do daljnjega. Testirat ćemo ih ponovno u srijedu protiv BSK-a u Bijelom Brdu gdje ćemo prigodu dati i nekolicini juniora te eventualno još nekim igračima na probi – dodao je šef Cibalijinog stručnog stožera.

Za današnji sastav nije kandidirao Rene Šarić koji silno želi promijeniti klupski grb, no do njegova željena prelaska u Rudeš još je dug put. Šarić ima važeći ugovor s Cibalijom, ali vjerojatno i logiku ”ako ste pustili Bajića, pustite i mene”.

FOTO: Ilustracija, db