Cibalia matematički još uvijek u igri za Prvu HNL; mora dobiti obje do kraja, a da HD ne osvoji više od boda…

Nebeskoplavi s Bosuta sutra će posljednji put ove sezone istrčati na vinkovački travnjak. Turbulentna sezona se polako primiče kraju, nakon subotnjeg ogleda protiv Osijeka II nogometašima Cibalije preostaje još odraditi gostovanje u Sinju kod Junaka i – to bi bilo to…

– Cilj nam je pobjeda i nova tri boda – poručuje trener Petar Tomić čija momčad u posljednje vrijeme izgleda jako dobro, što potvrđuju i rezultati.

Naime, Cibalia je slavila u posljednja četiri ogleda; plodonosna serija otvorena je domaćim ogledom protiv Croatije (3:0), nastavljena gostovanjem kod Dubrave TK (1:0) i domaćom pobjedom nad Orijentom 1919 (3:2), a uspješna epizoda zabilježena je i na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca (3:0), izglednog povratnika u prvoligaško društvo.

Cibalia također ima šanse za povratak u prvoligaško društvo. Istina, simbolične, ali – ipak postojeće. Kakva je matematika? Trebalo bi se Nebeskoplavima štošta poklopiti, ne ovise sami o sebi, daleko od toga. Prije svega, moraju pobijediti u obje preostale utakmice, a Hrvatski dragovoljac pritom ne smije osvojiti više od boda (HD još gostuje kod Dubrave TK, dok u zadnjem kolu kod kuće dočekuje Orijent 1919). U slučaju jednakog broja bodova Cibalia bi bila u prednosti, jer je u oba ovosezonska ogleda slavila protiv Crnih iz Sigeta (6:0 u Vinkovcima i već spomenutih 3:0 u Zagrebu).

U igri za ulazak u Prvu HNL još je i Rudeš. Međutim, klub iz zapadnog zagrebačkog kvarta ne ovisi samo o vlastitom rezultatskom dosegu (dva kola prije kraja ima tri boda više od Cibalije, a dva manje od HD-a), nego i o drugoj rundi licenciranja. Prvoligaška licencija, naime, uskraćena mu je u prvome krugu. Nitko četvrti od ostalih klubova iz vrha drugoligaškog poretka (BSK, Sesvete, Kustošija) koji imaju matematičke šanse za prvo mjesto nije podnio zahtjev za prvoligaškom licencijom.

Sutrašnji ogled Cibalia – Osijek II počinje u 17.30 sati uz izravni prijenos na Cibalijinoj Facebook stranici.