Cibalia na Dubravu s mizernim gostujućim učinkom od 6,66%! Je li stiglo vrijeme za „promjenu serve”?

Detalj s utakmice Cibalia – Dubrava TK 2:0, odigrane 25. rujna 2021. godine

Nije lako, međutim, nije ni bezizlazno. Pogotovo nakon pobjede iščupane protiv Dugopolja (1:0) netom prije reprezentativne stanke. Cibalia zapinje, „šteka“, bremza, ali se putuje. Ovoga časa ključno je ostati u ligi. Za što će Nebeskoplavima, a ponekad i Crnima, osim podrazumijevajućih domaćih bodova trebati i poneki sa strane.

U tom je, pak, segmentu Cibalia najlošija među drugoligašima; od mogućih 30 bodova na prethodnih deset gostovanja osvojila je – samo dva (u Zmijavcima i Sesvetama, po 1:1); (ne)učinkovitost gotovo na razini statističke pogreške, 6,66%! Što u tom kontekstu očekivati ovoga petka na gostujućem ogledu protiv Dubrave čiji je početak zakazan u 14 sati, a bit će odigran na igralištu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu?

– U svakom slučaju očekuje nas teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika. No, u situaciji smo da moramo tražiti bodove i vani, a mi ćemo ih danas i potražiti. Da, vjerujem kako je stiglo vrijeme za „promjenu serve”, za neki „break”. Od 1. minute moramo biti na maksimumu i svih 90 minuta i ono nešto nadoknade vjerovati u ono što radimo kako bismo se kući vratili s pozitivnim rezultatom – naglasio je Cibalijin trener Darko Jozinović koji je na klupi VK-drugoligaša debitirao 25. rujna 2021. godine u vinkovačkoj utakmici upravo protiv Dubrave TK koju je Cibalia dobila 2:0 (strijelci Jelić u 50. i Pušić u 75. iz kaznenog udarca).

Cibalia je tijekom reprezentativne stanke popunila kadar; protiv Dubrave izostaju tek Džaja zbog tri javne opomene te Jazvić kojega zbog ozljede mišića lista nema još od prošloga rujna, a pitanje je, informirao je trener Jozinović, kada će i hoće li uopće biti na raspolaganju do kraja sezone.

Doznali smo i vjerojatni početni sastav razvrstan u sustav 4-3-3: Kovačević – Išasegi, Oršolić, Sopić, Mešanović – Osmić, Pušić, Smajić – Bubnjar, Miljanić, Dogan.