Cibalia osvojila 8. Memorijal „Blago Zadro”, Oršolić najbolji igrač, Ultrasi napravili spektakl!

Cibalia je osvojila 8. memorijalni turnir „Blago Zadro” i to nakon boljeg izvođenja dodatnih jedanaesteraca u finalnom ogledu protiv Osijeka koji je, doduše, istrčao s kombiniranom postavom. Ali, to su uvijek slatke pobjede…

 

Pogoci u osnovnom dijelu pali su na vrlo sličan način, nakon prekida, iz gužve; Osječane je u 13. minuti do prednosti doveo Mihael Kuprešak, a Karlo Miljanić je 15 minuta prije kraja dovukao Cibaliju do „penala”. Na radost 50-ak Ultrasa koji su napravili sjajnu atmosferu, klicali legendarnom generalu s Trpinjske ceste u čiju se čast (od)igra(o) ovaj turnir, neumorno bodrili Jozinovićevu momčad, ali i skandirali Tomislavu Radotiću koji je danas vodio osječki sastav, a prije desetak godina „ginuo” na terenu u nebeskoplavom dresu. A to se u Vinkovcima ne zaboravlja…

U ruletu dodatnih jedanaesteraca svih pet Cibalijinih izvođača pronašlo je put do Osijekove mreže, dok je osječka 23-ica Galušić pogodio gredu. Što je, doduše, teže naciljati nego mrežu, ali se ne računa.

Notirajmo i to da je u susretu za treće mjesto Široki Brijeg bio bolji od Vukovara 1991 s 5:0. Još rečenica o najboljim pojedincima; najboljim igračem turnira proglašen je Cibalijin kapetan Marijan Oršolić, najbolji strijelac bio je Mihret Topčagić (Osijek, dva pogotka), dok je laskavi epitet namijenjen najboljem vrataru pripao osječkom čuvaru mreže Marku Malenici.

Finale:

CIBALIA                                  6 (1)

OSIJEK                                   4 (1)

VUKOVAR – Stadion u Borovu naselju. Gledatelja 150. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok).

STRIJELCI: 0:1 – M. Kuprešak (13), 1:1 – Miljanić (75).

JEDANAESTERCI: Pušić – 2:1, Stranput – 2:2, Bubnjar – 3:2, Karamatić – 3:3, Pavlak – 4:3, Branšteter – 4:4, Perić-Komšić – 5:4, Galušić – greda, Išasegi – 6:4.

CIBALIA: Kovačević, Nikolić, Oršolić, Župarić, Mešanović, Diyoke, Pesciallo, Bubnjar, Knežević, Dogan, Miljanić (još su igrali: Išasegi, Stanić, Pavlak, Pušić, Tomašević, Perić-Komšić). Trener: Darko Jozinović.

OSIJEK: Malenica, Jozić, Burčul, Bakula, T. Kuprešak, M. Kuprešak, Pudić, Hanuljak, Galušić, Omerović, Ajazi (još su igrali: Uwem, Stranput, Karamatić, Branšteter, Verhas). Trener: Tomislav Radotić.