Cibalia osvojila (i) 1. Bedemov kup; Miljanić najbolji strijelac, Kovačević najbolji vratar

Finalisti 1. Bedem kupa, nogometaši Bedema i Cibalije

Cibalia je „vruća”, nakon Mikolčevićeva memorijala u Ruščici osvojila je i premijerno izdanje ivankovačkog Bedem kupa! U redu, ništa manje od toga danas se nije ni očekivalo, jer Cibalia je u Ivankovu uživala u statusu favorita, što je i opravdala odgovornom igrom u jučerašnjem polufinalu protiv Čepina (6:2), ali i današnjem finalu kontra Bedema.

Vinkovački Nebeskoplavi su od ivankovačkih Plavih bili matematički točno duplo bolji; pobijedili su 4:2, a pogotke u pobjedu ugradili su Spahić (inače 2006. godište), Pudić (2005. godište), Kalaica i Miljanić, dočim su za Bedem poentirali Kopf i Novak.

– Pokazali smo dosta dobrih stvari, vidio sam i određene pomake u odnosu na Ruščicu. Stvari polako sjedaju na svoje mjesto, naziru se već konture prepoznatljivosti u našoj igri što me kao trenera čini sretnim. Naravno, imamo još dosta posla, pogotovo u fazi obrane, no definitivno se imamo za što uhvatiti – rekao je Cibalijin šef struke Tomislav Radotić koji na ivankovačkom turniru nije koristio Bakulu, Stanića, Dogana i Oršolića, no sva četvorica trebala bi biti uskoro u punom pogonu.

Dodajmo i to da je u utakmici za 3. mjesto Čepin porazio U-19 momčad Cibalije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (osnovnih 90 minuta okončano je bez pobjednika, 3:3).

Još rečenica-dvije o najboljim pojedincima turnira; najboljim igračem proglašen je Edi Kopf (Bedem), najbolji strijelac s četiri pogotka bio je Karlo Miljanić (Cibalia), a najboljim čuvarem mreže proglašen je Filip Kovačević (Cibalia).