Cibalia počela s pripremama, Zvonimir Filipović i Petar Rubić opet u starom jatu!

FOTO: db

Zvonimir Filipović i Petar Rubić opet su u starom jatu! Spomenuti tandem nakon dvije sezone izbivanja vratio se u nebeskoplavi tabor, obojica su nazočila današnjoj prozivci drugoligaša s Bosuta na kojoj su se od kadrovskih noviteta uprizorili vratari Roko Runje (Junak, Sinj), Filip Kovačević (Osijek), Gabrijel Brlečić (Borinci), Toni Petrović (Vidor Srijemske Laze) te 30-godišnji Domagoj Pušić koji je prvoligašku karijeru (iz)gradio u Osijeku, Rijeci i Zadru, a inozemnu u Luganu, Suduvi i mostarskom Zrinjskom.

– Pušić će još određeno vrijeme tražiti inozemni angažman, a ukoliko mu se te ambicije izjalove ostaje kod nas – rekao je Cibalijin sportski direktor Krešimir Tomić.

Od igrača iz prošlosezonskog saziva (uključujući i nekolicinu juniora) na prvom treningu kojim je ujedno označen i početak priprema za sljedeću sezonu na zakazanom mjestu u zakazano vrijeme pojavili su se: Karlo Išasegi, Adam Nikolić, Patrick Stanić, Dominik Janović, Neven Laštro, Marijan Oršolić, Jakov Karabatić, Toni Karimović, Marko Božić, Luka Pavlak, Gerald Diyoke, Andrija Bubnjar, Marko Mišković, Karlo Miljanić, Luka Knežević, Dominik Križanović, Matej Matić, Ivan Župarić, Marko Valentić, Alen Kamenicki i Matej Radojčić.

– Situacija danas je bitno bolja u odnosu na onu od prije godinu dana. Praktički od prvoga dana priprema na okupu imamo 80-90 posto ekipe, nećemo se ekipirati u hodu. U potrazi smo za još dva top pojačanja na poziciji krilnog napadača i špice, njih smo spremni neko vrijeme i pričekati. Držim kako ćemo imati kadar s kojim ćemo se upustiti u borbu za „gore”. Što znači „gore”? Među prve tri-četiri ekipe – dodao je sportski direktor Tomić.

Cibalijin stručni kadar ostao je nepromijenjen; Petar Tomić je šef struke, Andrej Kerić i Ivan Karaula će mu asistirati, o formi vratara skrbit će Marijan Antolović, a zdravstvenu ekipu sačinjavaju dr. Josip Filaković i dvojac fizioterapeuta Goran Krolo – Petar Lelić.