Cibalia u nedjelju na Krimeji otvorenog garda. Trener Petar Tomić: ”Možemo protiv svih!”

Drugoligaška karavana nakon prvenstvene stanke uvjetovane obvezama hrvatske nogometne reprezentacije ovoga vikenda ide dalje. Na rasporedu je 14. kolo Druge HNL u okviru kojeg će Cibalia u nedjelju (22. XI.) gostovati u Rijeci kod Orijenta 1919. Trener Petar Tomić uoči gostovanja na riječkoj Krimeji poručuje:

– Stanku smo iskoristili za dotjerivanje određenih detalja u našoj izvedbi, odigrali smo i utakmicu u Bijelom Brdu protiv domaćeg BSK-a. Unatoč porazu (2:3), bila je to svrsishodna provjera.

Uglavnom, raspoloženje u taboru drugoligaša s Bosuta uoči novog izazova je optimistična. Prevladava uvjerenje kako bi Krimeja ove nedjelje mogla biti mjesto sreće za Nebesko-plave.

– U dosadašnjem dijelu sezone pokazali smo kako možemo igrati ravnopravno igrati protiv svih, na svakom terenu. Nitko nas nije razbio. Uglavnom, u Rijeci ćemo istrčati otvorenog garda, mi smo Cibalia i nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. Idemo po sve.

Riječ je o dvoboju bivših prvoligaša, ali i susjeda na ljestvici; Cibalia je deveta sa 17 bodova, Orijent 1919 je deseti s bodom manje.

– Silno nam nedostaje ovih nekoliko bodova koje smo prosuli u Zmijavcima (1:1) gdje smo pali duboko u nadoknadi iz izmišljenog kaznenog udarca, a usput smo bili i iskartonirani što se osjetilo na igri i rezultatu (1:2) u domaćem ogledu protiv Dubrave TK. Sa samo četiri boda više bili bismo četvrti i kudikamo zadovoljniji nego sada, premda i aktualna pozicija izaziva određeno zadovoljstvo, osobito imamo li u vidu loš start u sezonu i samo bod osvojen u prve četiri utakmice – dodaje trener Tomić.

Umjereni optimizam u svlačionici kojom Tomić ravna podgrijava spoznaja o tome da se u prvi sastav vraćaju Diyoke, Baltić i Šarić koji su odradili suspenziju zbog žutih kartona, dočim je iz kruga kandidata za udarnih 11, baš zbog treće javne opomene, ispao Jazvić. Od ranije nema Miljanića koji je zbog ozljede gležnja izgubljen do kraja jesenske dionice, a Antolovića nema do tko zna kada, koljeno mu je još u kolovozu otkazalo poslušnost.

Rene Šarić, FOTO: DB

Trener Tomić će, ne bude li kakvih nepredviđenih okolnosti, u nedjelju u 13.30 sati na travnjak Krimeje poslati sljedeću jedanaestoricu raspoređenu u sustav 4-2-3-1: Slukić – Išasegi, Oršolić, Karabatić, Ciprić – Diyoke, Baltić – Baraban, Šarić, Galić – Perić – Komšić. U pričuvi će, pak, dežurati: Đaković, Nikolić, Karimović, Stanić, Čoko, Bajić, Jajalo, Križanović i Janović.