Cibalia započela s pripremama; hladnoća i niske temperature – nisu problem!

FOTO: Vinkulja.hr

Nogometne lige. Prije same službene prozivke, stručnom stožeru i igračima se obratio i novi predsjednik kluba Damir Mustapić koji im je iznio očekivanja i planove za naredno razdoblje, ali svakako je, vjerujemo, naglasak bio na očuvanju ligaškog statusa uz što manje stresa.

Prozivci trenera Siniše Sesara odazvali su se svi igrači iz jesenskog dijela sezone s kojima klub ima važeći ugovor, no na snijegom pokriveni teren sa suigračima nije izašao i Miro Soldo koji se s predsjednikom popeo na prvi kat. Kakav je njegov status, znat ćemo u narednim danima.

Što se tiče uvjeta rada, kako su nas izvijestili odgovorni u klubu, igračima i radnoj zajednici isplaćena je plaća za prosinac te po pitanju plaća klub nije nikome od njih dužan iz čega je jasno kako je na igračima i trenerima da prionu poslu čime bi ostatak sezone bio uspješan i u skladu s postavljenim ciljevima.

Istini za volju, tereni su pokriveni snijegom te bi bilo kakva intervencija na njima po pitanju uklanjanja snijega pod ovakvim niskim temperaturama bila – kontraproduktivna zbog mogućih oštećenja kako prirodnih terena, tako i onog s umjetnom travom. Ultrasi su jučer iskazali volju pomoći u uklanjanju snijega, no predsjednik Mustapaić ih je upoznao s razlozima zašto to ne činiti. 

Sve u svemu, dojam je kako se u klub vratila ona “živost” koja je izostajala u posljednje (duže) vrijeme, koliko će trajati opet će pokazati – vrijeme.