Cibaliji licenca za 1. HNL, a Karauli jednokratni mandat za Zaprešić!

Napokon i malo dobrih vijesti iz Genscherove 10b; Cibaliji je odobrena prvoligaška licenca za natjecateljsku 2022/23. sezonu. Cibalia, naravno, neće sljedeće sezone igrati u Prvoj HNL, bori se i za ostanak u Drugoj HNL, no ovdje je važno naglasiti kako prvoligaška licenca vrijedi i za natjecanje nižeg stupnja, odnosno za Drugu HNL. Tako da se ne može ponoviti scenarij prema kojem bi vinkovački klub mogao dekretom biti izbačen u Treću HNL, kao što se dogodilo 2018. godine! 

No, do ostanka u Drugoj HNL dug je i trnovit put. Cibalia je blizu zone ispadanja, sa samo bodom više u odnosu na Kustošiju i Solin koji se u njoj nalaze.

Do kraja sezone preostalo je još šest kola, nakon posljednje odigranog, kao što je poznato Cibalia je ostala bez trenera, jer je smijenjen Darko Jozinović. Njegov nasljednik još nije imenovan, a kako stvari stoje neće ni biti do sutrašnje utakmice protiv Intera, pa će Nebeskoplave u Zaprešiću voditi Ivan Karaula.

Posrijedi je prekaljeni (i vitalni!) veteran koji je u Cibalijinom sustavu od 1993. godine i uz kojeg je vezan prvi klupski trofej nacionalnog predznaka osvojen u neovisnoj Hrvatskoj; kadetski Kup koji je generacija 92/93. (Župarić, Puljić, Muženjak…) pod njegovim vodstvom osvojila 2009. godine u Umagu!

– Zaprešić? Očekujem pozitivan rezultat, uz važnu napomenu; nećemo se braniti! Bez obzira na trenutačnu situaciju, atmosfera u momčadi je pozitivna. Imamo kvalitetu igračkog kadra koja može biti ravnopravna Interu i kući se vratiti podebljanog konta – poručio je 75-godišnji Karaula, najstariji nogometni trener u nacionalnim nogometnim rangovima!